Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Αναλυτικά οι καιρικές συνθήκες από τις 9 έως τις 12 το πρωί της Κυριακής

 Πάνος Κατσαρός   16:00 18-03-2022  

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Αναλυτικά οι καιρικές συνθήκες από τις 9 έως τις 12 το πρωί της Κυριακής


Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, αλλά και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων που θα γίνει στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή (20/03) και ο Μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης αναλύει στο Runbeat τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να συναντήσουν οι δρομείς στην πρωτεύουσα.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τον έμπειρο μετεωρολόγο, οι καιρικές προβλέψεις αφορούν όλη την περιοχή όπου θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος και στις 8:30, την ώρα της εκκίνησης του μεγάλου αγώνα δηλαδή, αναμένεται να υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγη πρόσκαιρη συννεφιά και χωρίς βροχή.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 5,5 βαθμούς Κελσίου και η υγρασία στο 50%. Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν στα 4 μποφόρ με κατεύθυνση Βορειοανατολική και εκτιμάται ότι θα έχουν ταχύτητα 21 με 25 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα πάντα με τον Μιχάλη Καρακατσάνη, από τις 9:00 μέχρι τις 11:00 οι νεφώσεις θα έχουν γίνει περισσότερες, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει στους 7,5 βαθμούς. Η σχετική υγρασία θα ανέβει ελάχιστα στο 53%, ενώ οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις 4 μποφόρ (23-24 χλμ./ώρα).

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Αναλυτικά οι καιρικές συνθήκες από τις 9 έως τις 12 το πρωί της Κυριακής runbeat.gr