Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Οι εκτιμήσεις για τους νικητές και πίνακας 61 περασμάτων από τον Στέφανο Αντωνάκη

 Στέφανος Αντωνάκης   15:25 08-09-2021  

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Οι εκτιμήσεις για τους νικητές και πίνακας 61 περασμάτων από τον Στέφανο Αντωνάκη


Τελική ευθεία λοιπόν για τον Ημιμαραθώνιο Αθηνων! Νέα διαδρομή, πολύπειροι αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι συμμετέχοντες, η αδρεναλίνη του «πριν» ανεβαίνει, κι όλοι εμείς οι «απ’ έξω» να ανυπομονούμε για το τι θα φέρει η Κυριακή. Θα θελα πολύ κι εγώ να ήμουν κάπου εκεί μαζί σας, να μοιραζόμαστε τη χαρά του αγώνα – αφού όμως τα νέα δεδομένα κάνουν το δια ζώσης πιο δύσκολο, θα επιστρατεύσουμε το γραπτό λόγο.

Λένε ότι μετά Χριστόν προφήτης γάιδαρος – βάσει της εικόνας σας όμως και εκτός απροόπτου, θεωρώ ότι οι 12 πρώτοι άνδρες (με αλφαβητική σειρά, κι όχι βάσει επίδοσης) θα είναι οι παρακάτω: Βότσος, Ζερβάκης, Καραϊσκος, Καλαπόδης, Καρούτζος, Μαλτέζος, Μαγγίνας, Πιτσώλης, Παπούλιας, Τάσσης, Χαμοσφακίδης και Χατζηιωάννου. Αντίστοιχα, οι 3 πρώτες κυρίες θα είναι οι Ασημακοπούλου, Βασιλάκου και Μανούσου. Ίσως η εικόνα του αγώνα να ήταν διαφορετική αν δεν υπήρχαν κάποιες σημαντικές απουσίες – Γκούρλιας, Γκελαούζος, Μερούσης, Σταμούλης, Πριβιλέτζιο, Καρακατσάνη και Λεοντιάδου (για διαφορετικούς λόγους) δεν θα είναι μαζί μας. Απώλεια, πράγματι. Κι όμως, όλοι οι υπόλοιποι δίδετε τη δική σας λάμψη στη διοργάνωση, κι εμείς ανυπομονούμε να σας θαυμάσουμε!

ΑΝΔΡΕΣ

1. Παναγιώτης Καραϊσκος, ο αριστούχος. Με προπονητή τον αξιέπαινο κο Σταύρο Κορρέ, θεωρώ ότι ο Παναγιώτης θα είναι ο πρώτος νικητής. Πιθανή επίδοση το 1:07’30’’ (συν ή πλην 30’’). Ο Παναγιώτης έχει πλέον μεγάλη εμπειρία από αγώνες σε δημόσιο δρόμο και ακολουθεί κάθε φορά άψογη στρατηγική. Γνωρίζει επακριβώς τα όριά του, προέρχεται από μια μεγάλη επίδοση (2:17’58’’) και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του, θεωρώ ότι θα τριτώσουν οι νίκες του. Ο σεβασμός κι η αγάπη που χαίρει από την μεριά των συναθλητών του είναι πανάξια. Παναγιώτη, αν σπάσεις το 1:07’00’’ έχεις πριμ γαλακτομπούρεκο! Και ας θυμάσαι πάντα ότι η ανεξαρτησία των πρώτων, είναι το προνόμιο των δυνατών!

2. Ο αέρινος Γιώργος Τάσσης. Το μέλλον είναι όλο μπροστά του, και θεωρώ ότι θα δώσει πολλά στο άθλημα. Η δυναμική του είναι για μεγάλη επίδοση – θα μου επιτρέψει ωστόσο κάποιες επισημάνσεις. Γιώργο, είσαι άπειρος σε κούρσες σε δημόσιους δρόμους, και σου λείπουν αγώνες ώστε να μπορείς να γνωρίζεις ακριβώς τα όριά σου και να καταστρώσεις πάνω σε αυτά την τακτική σου. Για τούτο θα πρέπει να τρέξεις σεμνά κι όχι επιθετικά – εκτιμώ ότι δεν θα πρέπει να επιδιώξεις να οδηγήσεις την κούρσα (ρίσκο…), αλλά να μείνεις υπομονετικά πίσω από τον πρωτοπόρο. Ο Καραϊσκος είναι και πολύ έμπειρος, και ίσως ο πλέον φορμαρισμένος δρομέας αυτή τη στιγμή, αν επιλέξεις να επιτεθείς νωρίς ενδεχομένως να αποτύχεις – ξεκάθαρα όχι λόγω έλλειψης ταλέντου ή προετοιμασίας, αλλά λόγω απειρίας και μόνο. Θεωρώ ότι το νο7 του πίνακα (1:08’35, συν/πλην 30’’) σου ανήκει. Το είναι μας είναι το μυαλό μας Γιώργο, και με αυτό οδηγό τρέχουμε πάντα – ο εγωισμός έχει πεθάνει, μην ακροβατήσεις σε ένα σχοινί που είναι έτοιμο να σπάσει. Καλό αγώνα!

3. Ο ανατροπέας Γιάννης Ζερβάκης. Ο πρίγκηπας της Κρήτης στους δρόμους αντοχής! Το νο8 του πίνακα (1:08’55’’, συν/πλην 1’00’’) είναι δικό σου, με την προϋπόθεση να αγωνιστείς μυαλωμένα, όπως στο Λασίθι. Ο αλυτάρχης του αγώνα έχει σπείρει μυαλό, πάρε όσο μπορείς! Πρόσεξε ιδιαίτερα (όπως όλοι) την λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και την ανατροπή, εσύ ξέρεις πότε και πού θα την κάνεις – επειδή πάντως είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες, κι ο συναγωνισμός είναι πλέον πολύ μεγάλος, πρόσεξε από ανατροπέας μην γίνεις καταστροφέας! Θα χαρώ πολύ να με διαψεύσεις ευχάριστα – την αγάπη μου!

4. Ο μυαλωμένος Χαράλαμπος Πιτσώλης. Με προπονητή τον κ. Ζώρζο, θα κινηθεί κι αυτός στο νο8 του πίνακα. Παρ’ ότι σχετικά ανέτοιμος (φρεσκοπαντρεμένος γαρ – βίον ανθόσπαρτο Μπάμπη!) μπορεί να διεκδικήσει θέση στο βάθρο. Στο εύχομαι από καρδιάς, να το προσφέρεις κι ως δώρο για την αγαπημένη σου!

5. Ο λαμπερός Λάμπρος Μαλτέζος. Μαθαίνω ότι είσαι σε εξαιρετική κατάσταση, εύχομαι από καρδιάς να το βγάλεις τη μέρα του αγώνα. Το νο8 είναι ο δικός σου οδηγός. Μείνε λίγο πίσω από το γκρουπ των πρωτοπόρων ώστε να ελέγξεις την κούρσα και κάνε την επίθεσή σου εκεί που εσύ κρίνεις – άλλωστε πάντα επιδεικνύεις άριστη τακτική! Πρόσεχε στις ανηφόρες και κράτα δυνάμεις για το τελευταίο χιλιάρι. Καλή επιτυχία Λάμπρο. Τις ευχές μου τόσο στον προπονητή σου κο Θεοδωρίδη, όσο και στον κο Δαμιανίδη που προετοιμάζεις. Πιλότος μεν, τον έχεις κάνει F16, όπως διαπίστωσα σε μια τυχαία μας συνάντηση!

6. Σταμούλης Κώστας, ο αντάρτης. Εάν τρέξει, θεωρώ ότι θα κινηθεί στο νο8 του πίνακα (1:08’55’’, συν/πλην 15’’). Ίσως κάνει την έκπληξη, καθώς είναι νέος αθλητής, με τεράστια δυναμική. Μπορεί να φέρει τα πάνω/κάτω, δεν κωλώνει, είναι αντάρτης και δεν θα φοβηθεί να κυνηγήσει τους πρώτους. Κώστα τις ευχές μου – κι ενώ δεν γνωρίζω τον προπονητή σου, να τον ακούς πάντα!

7. Τσάκαλος Δημήτρης, το τσακάλι. Δεν θα αγωνιστεί, θα ήταν παράληψη ωστόσο να μην τον αναφέρω ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του πανελληνίου πρωταθλήματος. Είναι νέος, ανερχόμενος, και θεωρώ ότι του χρόνου θα μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. Από τα πουλέν του κου Γιώργου Τσαλτάκη και του Αμαρουσίου, συγκρατήστε το όνομά του…

8. Τάσος Παπούλιας, ο πολυάσχολος. Παρ’ ό,τι ανέτοιμος, θα τρέξει για πρώτη φορά, για την εμπειρία της συμμετοχής. Μια επίδοση του νο13 (1:10’45’’, συν/πλην 1’00’’) είναι εφικτή. Είναι νέος, κι έχει πολύ μέλλον μπροστά του – θα πρέπει ωστόσο να θυμάται αυτό που (θα έπρεπε να…) είναι αυτονόητο για όλους. Ο πρωταθλητισμός και η επιτυχία προϋποθέτουν ατελείωτη, σκληρή δουλειά, αφοσίωση, ιδρώτα και κόπο – τα social media μπορεί να γίνουν και κακός σύμβουλος και πολύ μεγάλη περίσπαση. Προσεχτικά λοιπόν… τις ευχές μου στον πατέρα σου. Ανέκαθεν τον θαύμαζα, κι όταν αγωνιζόταν, κυριολεκτικά πετούσε. Όποτε συμμετείχε σε αγώνες (και χωρίς να θέλω να μειώσω τους συναθλητές του), πάντα αναρωτιόντουσαν για τον δεύτερο (5 χλμ σε 13’28’’). Έχεις το υλικό στο DNA σου – το κατά πόσο θα του μοιάσεις, το αν θα πλησιάσεις λιγότερο ή περισσότερο αυτά που έκανε εκείνος, από σένα εξαρτάται. Την αγάπη μου και στον προπονητή σου Παναγιώτη Χαραμή, την ήρεμη δύναμη (2:13’32’’, η 3η καλύτερη επίδοση στη χώρα μας). Καλό αγώνα!

9. Βώτσος Χρήστος, η χρυσή καρδιά. Ο υπαρχηγός μας εδώ στην Κρήτη! Δείχνει να είναι πολύ καλά, μετά και το 15’06’’ στα 5000 μέτρα στην Πάτρα. Το νο13 (1:10’45’’, συν/πλην 1’00’’) σου ανήκει, θεωρώ ότι θα είσαι πολύ κοντά με τον Τάσο. Προσοχή στις ανηφόρες Χρήστο, μη σου πάρουν δύναμη, και τα καλύτερα έρχονται και στον ΑΜΑ. Ό,τι κι αν γίνει, εσύ θα τρως γαλακτομπούρεκο στο διηνεκές (ο Γιάννης όχι!). Καλό αγώνα χρυσόστομε Χρήστο!

10. Γεώργιος Καλαπόδης, ο τρομοκράτης του φίνις! Θα μου επιτρέψεις κατ αρχάς να στείλω τις ευχές και τον σεβασμό μου στον προπονητή σου το Γιώργο, που σε καθοδηγεί άψογα και σε έχει κάνει κυριολεκτικά τρομοκράτη των αγώνων! 20 χρόνια πριν, στον Μαραθώνιο της Φαιστού στην Κρήτη, συναντηθήκαμε τυχαία στο 30ο χιλιόμετρο και δίχως να γνωριζόμαστε, κάναμε τον αγώνα παρέα βοηθώντας ο ένας τον άλλο. Τον ευχαριστώ και από εδώ λοιπόν! Να τον ακούς και να τον εμπιστεύεσαι πάντα. Είναι πολύ μορφωμένος και έχει απίστευτες γνώσεις πάνω στους δρόμους αντοχής. Το νο14 (1:11’25’’, συν /πλην 1’00’’) είναι δικό σου.

11. Καλιακούδης Δημήτριος, ο μετρονόμος. Φλερτάρει πάντα με το 1:14’00’’. Αθλητής εντυπωσιακής σταθερότητας, εδώ και 5 χρόνια, σε όποια διαδρομή κι αν τρέχει, ανεπηρέαστος από τις καιρικές συνθήκες ή το συναγωνισμό, κάνει τον ίδιο χρόνο. Για μένα, αυτή η σταθερότητα είναι δηλωτικό μεγάλου αθλητή, με άριστη γνώση των ορίων και των δυνατοτήτων του, και για τούτο άξια θαυμασμού. Το νο18 (1:14’10, συν/πλην 1’00’’) είναι δικό σου – αν το πετύχεις και τώρα, το πριμ του γαλακτομπούρεκου είναι δικό σου!

12. Καρούτζος Παναγιώτης, ο υπολογιστής. Παναγιώτη, πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις καλές κούρσες και στρατηγικές, έχεις και τη γνώση και τις ικανότητες. Δες ως σημείο αναφοράς το νο15 (1:12’05’’, συν/πλην 1’00’’) του πίνακα. Ό,τι καλύτερο εύχομαι!

13. Αντωνόπουλος Κώστας, ο φιλότιμος. Κώστα, δε γνωρίζω σε τι κατάσταση είσαι, για να σου προτείνω κάποιο από τα περάσματα του πίνακα. Η επιλογή θα είναι δική σου! Πρόσεξε μόνο τις ανηφόρες, ώστε το φινάλε του αγώνα να είναι εξίσου εντυπωσιακό με το τελείωμά σου στον Σχινιά. Καλή επιτυχία!

14. Ευάγγελος Μαλλιόγλου, ο συναισθηματικός. Βαγγέλη, στο Σχινιά φάνηκες κουρασμένος στο τέλος. Αυτό θεωρώ ότι έφυγες πολύ γρηγορότερα απ’ ότι έπρεπε(17’00’’ πρώτο πεντάρι, δες το στον πίνακα) – πρόσεξε το αυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς και η διαδρομή είναι πολύ δυσκολότερη. Ξεκίνα πιο συντηρητικά μέχρι το 15ο χιλιόμετρο (νο 17 του πίνακα, συν/πλην 1’00’’), και θα δεις πόσο άνετα θα σου βγει στο τέλος. Να το απολαύσεις!

15. Μανούσακας Μηνάς, τα κομπιούτερ. Ο λεβέντης Κρητικός! Κατ αρχάς πολλά πολλά συγχαρητήρια, για τη 2η θέση σου στο Μαραθώνιο Χανίων, και την άριστη ταχτική που ακολούθησες. Μου αρέσει, διότι τρέχεις με υπομονή. Εφάρμοσε το ίδιο στον αγώνα της Κυριακής, τρέξε συντηρητικά στις ανηφόρες με οδηγό το νο24 του πίνακα (1:18’50’’, συν/πλην 1’00’’ – ίσως συναντηθείτε με τη Βασιλάκου) και θα με θυμηθείς. Καλό αγώνα Μηνά!

16. Κατερινόπουλος Ηλίας, ο σεμνός. Ηλία δε γνωρίζω σε τι κατάσταση βρίσκεσαι, διάλεξε όποια από τις προτάσεις του πίνακα θεωρείς ότι ανταποκρίνεται στα θέλω και στις δυνατότητές σου, και να θυμάσαι ότι η υπομονή είναι αρετή! Καλό αγώνα!

17. Ο μεθοδικός Γεώργιος Σωτηρόπουλος είναι έξυπνος, δυνατός και έμπειρος, και ξέρει τι ζητάει από κάθε αγώνα. Θεωρώ ότι αν αγωνιστείς όπως στο Σχινιά, το νο25 (1:19’30’’, συν/πλην 1’00’’) σε περιμένει.

18. Ο Νίκος Σπυρονίκος, το πούλεν της Κερατέας, παρέδωσε μαθήματα στο Σχινιά. Οι ανηφόρες της Αλεξάνδρας θα του δώσουν μεταπτυχιακό – εάν τα καταφέρει κι εδώ, πραγματικά άντε γεια! Θ απάει για διδακτορικό στον ΑΜΑ! Το νο30 (1:24’25’’, συν/πλην 1’00’’) είναι όλο δικό σου. Τις ευχές μου Νίκο!

19. Χρήστος Πουρναράς, ο ευγενής γιατρός. Οι ευγενείς αθλητές είναι νικητές πριν καν αρχίσει ο αγώνας – κι αν κάτι χαρακτηρίζει το Χρήστο, πέραν των μεγάλων αθλητικών δυνατοτήτων του, είναι η ατελείωτη του ευγένεια. Πρόσφατα έγινε και μπαμπάς – καλή ανατροφή Χρήστο! Ο νεογέννητος γιος σου μου είπε στο αυτί συλλαβιστά ότι η επίδοση που θα κάνεις θα ναι 1:19’05’’ (συν/πλην 1’00’’), θα συμπέσεις με την πρώτη νικήτρια και ίσως την κερδίσεις κιόλας – νομίζω ότι πρέπει να του κάνεις το χατίρι! Καλό αγώνα ευγενή κι αθόρυβε ουρολόγε μας!

20. Πάρης Επιτροπάκης, ο επίτιμος πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κρήτη. Ο καλός φίλος Πάρης, για να με «προκαλέσει» μου έθεσε έναν όρο, σαν παιχνίδι μεταξύ φίλων: εάν προβλέψω την επίδοσή του θα μου κάνει ένα μεγάλο δώρο. Αντέτεινα ότι δώρα δεν χρειάζομαι, τα έχουν ωστόσο ανάγκη οι αθλητές μας. Για τούτο, θα εκμεταλλευτώ την ιδιότητα του ως Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων Νοτίου Ελλάδος και Πελοποννήσου της Aegean και θα ζητήσω ένα ανοιχτό αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Αθήνα για τον κορυφαίο Κρητικό αθλητή αντοχής, τον Γιάννη Ζερβάκη, εν όψει και του επικείμενου ΑΜΑ. Η εκτίμηση μου είναι ότι θα πέσει κάτω από τις δυο ώρες, με 1:59’58’’, συν/πλην 1’30’’. Για να δούμε – θα με δικαιώσεις?! Καλό αγώνα!

21. Μιχαήλ Ρωμανός, ο διδάκτωρ. Μιχάλη, εσύ δεν χρειάζεσαι συμβουλές, έχεις ήδη διδακτορικό! Παίρνεις το νο19 (1:15’00’’ συν/πλην 1’00’’), το αναλύεις, το εκτελείς, τελειώνεις και πας για καφέ με τους αγαπημένους σου περιμένοντας τον επόμενο αγώνα.

22. Δήμος Μαγγίνας, η χρυσή καρδιά. Στα 40 του χρόνια, ο Δήμος αξίζει το σεβασμό όλων μας. Μην ξεχνάς ότι η κορυφαία δόξα του γήρατος στους αθλητές είναι ο σεβασμός, Επί 20 χρόνια δίνει συνεχώς το παρόν στα πανελλήνια πρωταθλήματα, και πάντα εις εκ των πρωταγωνιστών. Το σημαντικότερο – σεμνός κι αθόρυβος… Αν τρέξει, είναι αυτόματα ένα από τα δυνατά χαρτιά του αγώνα, με το νο8 του πίνακα (1:08’55’’, συν/πλην 1’00’’) να τον περιμένει. Δήμο έχεις το σεβασμό και την αγάπη μου!

23. Χριστόφορος Μερούσης, ο καπετάνιος. Τελευταίος στη λίστα, αλλά πάντα πρώτος στην καρδιά του γράφοντα. Το μεγαλείο του Χριστόφορου δεν εντοπίζεται μόνο στην αξία και τη δύναμή του, αλλά και στη χρήση που τους κάνει. Του αξίζει μόνο σεβασμός και θαυμασμός. Θα ήθελα από δω να πω τα συγχαρητήριά μου για τη νίκη του στον πρόσφατο ημιμαραθώνιο που διεξήχθη στη γενέτειρά του (Χίος, 29/08/2021). Κατά τα άλλα, ειδικά στον καπετάνιο, εγώ δεν είμαι σε θέση να προτείνω το οτιδήποτε – εκείνος έχει το ελευθέρας στους αγώνες! «Στα γήινα δεν μπορείς να εκφραστείς» που λέει κι η Λουκία Τριανταφυλλίδου – Κάθε καλό Χριστόφορε, να χαίρεσαι πάντα το γιο σου και τους αγαπάς.

Ειδική μνεία αξίζει ο καλός φίλος Παύλος Τσαναβάρας (ο παλιός είναι αλλιώς…), ο μεγαλύτερος εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα. 52 ετών πλέον (γεν.1969) και μετά από αναρίθμητα πρωταθλήματα στα οποία έχει συμμετάσχει, εξακολουθεί να δίνει επάξια το παρόν. Θέλει πολύ τόλμη και ψυχή, όπως και ικανότητες αθλητικές, η αναμέτρηση με συναθλητές σχεδόν 30 χρόνια μικρότερους – ακόμη κι έτσι, ο Παύλος παραμένει αειθαλής και δείχνει το δρόμο. Φίλε Παύλο, για να σου ανεβάσω την αδρεναλίνη πριν τον αγώνα, θα έχεις πριμ γαλακτομπούρεκο ανεξαρτήτως χρόνου, εάν κι εφ’ όσον κερδίσεις την τρίτη νικήτρια του αγώνα. Τι λες, το χεις;! Οψόμεθα! (ΥΓ: Ο παλιός είναι αλλιώς, και τρέχει δίπλα στους νέους σαν σοφός. Έλα όμως που οι νέοι είναι ωραίοι, ακούνε τον παλιό, και γίνονται σοφότεροι απ΄αυτόν!)

Και για το τέλος, το πιο όμορφο δίδυμο του αγώνα, Γρηγόρης και Αγγελική Σκουλαρίκη Συνηθίζω να είμαι αυστηρός στα σχόλια μου για το Γρηγόρη, καθώς ενώ έχει τη δυναμική για μεγάλες επιδόσεις, η βιασύνη του (φεύγει σίφουνας στην αρχή) δεν τις αφήνει να φανούν. Αυτή τη φορά όμως δεν έχω να πω το παραμικρό – μετά τον απίστευτο αγώνα (virtual Μαραθώνιος, το Νοέμβριο του 2020) που έκαναν με τη μικρή Αγγελικούλα και που θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας, ετοιμάζονται για άλλη μια κοινή εμφάνιση σε Ημιμαραθώνιο αυτή τη φορά. Μόνο δέος, άπειρα χειροκροτήματα και σεβασμός. Γρηγόρη, υποκλίνομαι.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1. Κατερίνα Ασημακοπούλου, η έμπειρη. Θεωρώ ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι η πρώτη νικήτρια του αγώνα, με χρόνο 1:18’45’’ (συν/πλην 45’’). Διαθέτει τεράστια εμπειρία και μεγάλες αθλητικές δεξιότητες, ξέρει τι ζητάει κάθε φορά και πώς θα διαχειριστεί αντίστοιχα τον αγώνα (το απέδειξε και πέρυσι στο Σχινιά) και φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί. Προπονητής της είναι ο μεγάλος Νίκος Πολλιάς, από τους πρώτους διδάξαντες της σημασίας της υπομονής στον αγώνα, και η Κατερίνα το κάνει κάθε φορά πράξη. Τις ευχές μου Κατερίνα!

2. Παρασκευοπούλου Μανούσου Ευγενία, η νέα κι ανερχόμενη. Θα είναι αουτσάιντερ καθ’ ότι πολύ νέα, έχει όμως όλο το μέλλον μπροστά της. Καθώς η διαδρομή είναι πολύ δύσκολη, και της λείπει η εμπειρία, θα πρότεινα να μείνει πίσω από την πιο έμπειρη Κατερίνα, και αν κρίνει ότι μπορεί, να κάνει την επίθεσή της στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Έχεις στα πόδια σου πολύ καλή επίδοση, αξιοποίησε σοφά τις δυνατότητές σου – ο πολύ αξιόλογος προπονητής σου κος Γέρακος θα σε κατευθύνει σχετικά. Καλή επιτυχία Ευγενία.

3. Βασιλάκου Ανδριάννα, η συναισθηματική. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη η Ανδριάννα, φωτίζει μοναδικά τους γύρω της. Θεωρώ ότι την ερχόμενη Κυριακή έρχεται η ώρα για την πρώτη της διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο. Θα πρέπει αρχικά να μείνει ελαφρώς πιο πίσω από τις πρώτες ώστε να τις παρακολουθεί ως πύργος ελέγχου, και να απογειωθεί στην Πανεπιστημίου. Στη συγκεκριμένη διαδρομή η αθλήτρια του μεθοδικού κου Γεώργιου Ζώρζου φαίνεται ότι έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς της ταιριάζουν οι ανηφοροκατηφόρες, και νομίζω ότι μια από τις θέσεις του βάθρου (από την πρώτη μέχρι την τρίτη) της ανήκει, σε μια επίδοση της τάξης του 1:19’05’’ (συν/πλην 1’00’’). Τις ευχές μου!

4. Μιχαλά Ειρηνη, η ταλαντούχα. Ειρήνη, δεν έχω πρόσφατα στοιχεία για σένα. Είσαι νέα και ταλαντούχα, κι έχεις μέλλον μπροστά σου. Θα σε κατέτασα στο νο28 του πίνακα (1:22’00’’, συν/πλην 1’00’’). Ό,τι καλύτερο εύχομαι!

5. Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο, η νέα μαμά. Η εξαιρετική αθλήτρια και γυμνάστρια Φωτεινή, έπειτα από μακρά απουσία (λόγω εγκυμοσύνης) επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, και ανυπομονούμε να τη δούμε στη γραμμή της εκκίνησης. Ό,τι καλύτερο Φωτεινή! Όσον αφορά στις επίσης νέες μανούλες Ελευθερία Πετρουλάκη και Ράνια Ρεμπούλη, θα ήθελα να ευχηθώ επίσης τα καλύτερα, και ανυπομονούμε να τις δούμε να επιστρέφουν στην ενεργό δράση. Και κάτι προσωπικό: η γονεϊκότητα γενικώς, και η μητρότητα εν προκειμένω, είναι κάτι το υπέροχο. Ίσως φαντάζει δύσκολο ή ακατόρθωτο να συνδυαστεί με τον πρωταθλητισμό, και όντως σας περιμένουν πολλές δυσκολίες. Όμως να ξέρετε επίσης ότι σας περιμένουν και τεράστιες χαρές. Οι μαμάδες έχετε αποδείξει ότι μπορείτε να κάνετε μαγικά πράγματα, τέτοια που στα μάτια μας φαντάζουν αδύνατα – ειδικά στην ιστορία των δρόμων αντοχής, έχουμε άπειρα παραδείγματα αθλητριών που συνδύασαν επιτυχώς πρωταθλητισμό και μητρότητα. Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πει ότι δεν γίνεται!

6. Ντενίζ Δημάκη, το υπέρλαμπρο αστέρι. Το τριαντάφυλλο χωρίς αγκάθια που ομορφαίνει και στολίζει όποιον αγώνα τρέχει! Τις ευχές μου και στον σύζυγο και προπονητή σου Χρήστο Βαξεβάνη, παλιός πρωταθλητή Μαραθωνίου (2:20’16’’, 24/04/1994, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα). Το νο31 του πίνακα (1:25’30’’, συν/πλην 1’00’’) είναι η πρόταση μου για σένα, εν όψει και του επικείμενου Μαραθωνίου του Βερολίνου (26/09/2021), με στόχο το 2:54’00’’, (συν/πλην 2’00’’). Ντενίζ, 2 φορές έχω τρέξει στο Βερολίνο, και έκανα και τις 2 ατομικό ρεκόρ – στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου! Τις ευχές μου θα στείλω και στον καλό φίλο και τέως Λιμενάρχη Ηρακλείου Γιάννη Παπαφραγκάκη που θα αγωνιστεί επίσης στο Βερολίνο, αλλά και σε όλους τους Έλληνες που θα ταξιδέψουν μέχρι τη Γερμανία.

7. Παναγιωτοπούλου Ιουλία, η γιατρός μας. Ο κος Τσαλτάκης στον Σύλλογο Αμαρουσίου έχει δημιουργήσει ιατρική κοινότητα! Παρά τις κουραστικές εφημερίες, νομίζω Ιουλία ότι το νο33 του πίνακα (1:28’10’’, συν/πλην 1’00’’) το χεις στα πόδια σου. Καλό αγώνα!

8. Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου, η νεότερη της γραμμής. Κωνσταντίνα, περιμένω με αγωνία να δω κατά πόσο έχεις βελτιωθεί. Θεωρώ ότι κι εσύ θα κινηθείς στο νο33 του πίνακα (1:28’10’’, συν/πλην 1’00’’).

9. Μπούτση Νεκταρία, η υπομονερική. Νεκταρία, καθώς κι εσύ προέρχεσαι από τη σχολή της Γλυφάδας, θεωρώ ότι θα έχεις ανέβει αρκετά. Τρέξε με σύνεση κι υπομονή, και οι καρποί της θα σε γλυκάνουν. Λογικά θα σε δούμε στο νο38 (1:35’40’’, συν/πλην 1’00’’).

10. Μαρία Ψάλτη, η ανυπόμονη. Μαρία, μη φύγεις γρήγορα όπως στο Σχινιά… Κρατήσου στην αρχή και θα πας καλύτερα. Δες αν θες το νο38 του πίνακα (1:35’40’’, συν/πλην 1’00’’). Καλό αγώνα!

11. Μαρία Καμαρίνου, Μαρία Καλεντζή, οι ώριμες νεανίδες. Στον Σχινιά έκαναν ωραία παρέα σε όλον τον αγώνα, κάνοντας επίδειξη ωριμότητας και ευ αγωνίζεσθε. Να θυμάστε ότι ελευθερία είναι να αφήνεις την ψυχή σου να φύγει – κι αυτό που αγαπάτε, μην το διαπραγματεύεστε. Για σας θα έκανα 2 προτάσεις ώστε να επιλέξετε εσείς, τις νο 40 και 41 του πίνακα (1:39’10’’ // 1:41’40’’ αντίστοιχα, συν/πλην 1’00’’). Καλό αγώνα όμορφες νεανίδες!

12. Ειρήνη Πευκιανάκη, η αέρινη Kρητικιά προπονείται με τον αξιόλογο και πολύπειρο Μιχάλη Αφορδακό. Μετά την εξαιρετική κούρσα που έκανε στον πρόσφατο Μαραθώνιο Χανίων (που συνοδεύτηκε και από την πρώτη θέση), η Ειρήνη, είναι έτοιμη για άλλη μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Παρ’ ό,τι σε φάση προετοιμασίας με βασικό στόχο τον επερχόμενο ΑΜΑ, θεωρώ ότι έχει στα πόδια της το νο35 του πίνακα (1:30’45’’, συν/πλην 1’00’’). Αέρινη Κρητικιά λεβέντισσα Ειρήνη κάθε καλό!

Με τιμή, Στέφανος Αντωνάκης

Ηράκλειο, 08/09/2021