Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Σημείο αναφοράς ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων

 Runbeat Team   11:46 17-03-2023  

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Σημείο αναφοράς ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων


Χιλιάδες δρομείς θα δώσουν το παρών στην εκκίνηση των 5χλμ. στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, την Κυριακή (19/3) στο κέντρο της Αθήνας. Η “μικρή” απόσταση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για δρομείς όλων των ηλικιών και αγωνιστικών επιπέδων, που θα επιδιώξουν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Οι περίπου 10.000 διαθέσιμες θέσεις καλύφθηκαν, κάτι που σημαίνει πως στις 11.45 της Κυριακής στην Πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της Οδού Όθωνος θα είναι πολύς ο κόσμος που θα εκκινήσει με κατεύθυνση την Οδό Φιλελλήνων.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η υπόθεση διεκδικήσει της πρώτης θέσης σε Άνδρες και Γυναίκες. Αρκετοί πρωταθλητές μας έχουν δηλώσει συμμετοχή. Ανάμεσα σε αυτούς η Μαρία Κάσσου νικήτρια πριν από λίγους μήνες στα 5χλμ. στον Μαραθώνιο Αθήνας. Η ανερχόμενη αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση κι αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Στην ίδια απόσταση έχουν δηλωθεί ακόμη η επίσης νεαρή και εξελίξιμη Βασιλική Καλλιμογιάννη, αλλά και οι Ισαβέλλα Κοσταχείλη και Κατερίνα Κουτλή. Στους Άνδρες έχουν δηλωθεί μεταξύ άλλων να πάρουν μέρος οι Γιώργος Σταμούλης, Παναγιώτης Πετρουλάκης και Πέτρος Παπαϊωάννου.

Η Μαρία Κάσσου ήταν νικήτρια στα 5χλμ. στον αγώνα του 2022 με 17.55 και ακολούθησαν οι Μπάλα (18.05) και Ανδρικοπούλου (19.08). Στους Άνδρες νικητής στον περσινό αγώνα ήταν ο Γιώργος Σταμούλης με 15.23 και ακολούθησαν οι Βικέντσι (16.03) και Σούκουλης (16.06).

Η διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 5χλμ ακολουθεί τις οδούς: Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) – στο φανάρι της Βασ. Όλγας (αριστερά) – Βασ. Κων/νου (αριστερά) – Κόμβος Hilton (αριστερά) – Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα ανόδου των αυτοκινήτων από Σύνταγμα προς Hilton) – Ακαδημίας (δεξιά) – Χαριλάου Τρικούπη (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό επί της Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη (ΜΑΣ)

Οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη ερχόμενοι από τη Λεωφ. Πανεπιστημίου.

Το Family Run κάνει ντεμπούτο

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και ο αγώνας Family Run που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος. Ένας ενήλικας κι ένα παιδί τρέχουν παρέα την απόσταση του ενός χιλιομέτρου και απολαμβάνουν τη συμμετοχή σε μια μεγάλη γιορτή. Το family run είναι η ιδανική ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να αποκτήσουν εικόνες που θα τους οδηγήσουν στα στάδια.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09.30 επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της ΛΑΕΔ.

Η διαδρομή είναι: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα (επί του ανοδικού ρεύματος κυκλοφορίας) Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας με τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη).

Πηγή: segas.gr