Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας με στόχο να είναι καλύτερος από ποτέ!

 Πάνος Κατσαρός   16:28 29-09-2022  

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας με στόχο να είναι καλύτερος από ποτέ!


Η αντίστροφη μέτρηση για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης 2022 βρίσκεται σχεδόν στο τέλος της, καθώς η μεγαλύτερη δρομική διοργάνωση της Ελλάδας εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας! Ο αγώνας δεν έγινε το 2020 λόγω της πανδημίας, αλλά ούτε και πέρυσι λόγω του καταστροφικού σεισμού στο Αρκαλοχώρι.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022 με τις προετοιμασίες να βρίσκονται στην τελική ευθεία. Οι δρομείς πραγματοποιούν τις τελευταίες τους προπονήσεις, οι διοργανωτές τις τελικές ετοιμασίες, αλλά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής ετοιμάζουν τα τοπικά εδέσματα που θα κεράσουν όσους θα βρεθούν στο Αρκαλοχώρι!

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης δεν έχει μόνο αγωνιστικό ενδιαφέρον, καθώς πέραν των αγώνων δρόμου θα υπάρχουν και διάφορα άλλα events που αξίζει να παρακολουθήσει ο κόσμος που θα βρεθεί στο Αρκαλοχώρι την Κυριακή.

«Είμαστε εδώ όρθιοι και περήφανοι»

Οι άνθρωποι του αγώνα έχουν μεγάλη ανυπομονησία για τον αγώνα, που επιτέλους επιστρέφει και είχε λείψει πολύ στην δρομική κοινότητα. Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου, Γιώργος Αλεβυζάκης, μίλησε στο Runbeat, στέλνοντας το δικό του κάλεσμα στον κόσμο για τον μεγάλο αγώνα:

«Τέλος Σεπτεμβρίου του 2021 κι ενώ ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε με χαμόγελο σε μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, o καταστροφικός σεισμός ανέτρεψε τις ζωές όλων μας.

 

Ένα χρόνο μετά, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, παρά τις υπαρκτές δυσκολίες, ετοιμαζόμαστε να δείξουμε την αισιοδοξία, τη λαχτάρα και την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, έναν αγώνα που μόνο ευχάριστες εκπλήξεις μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είμαστε εδώ όρθιοι και περήφανοι, με μουσική και παραδοσιακές Κρητικές γεύσεις να υποδεχτούμε για άλλη μια χρονιά τους χιλιάδες μουσαφίρηδες , να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι δεν τα παρατήσαμε στις δυσκολίες και είμαστε ακόμα δυνατοί!

Υποσχόμαστε και δεσμευόμαστε πως η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη από κάθε άποψη διοργάνωσης».

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας με στόχο να είναι καλύτερος από ποτέ! runbeat.gr

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου, Γιώργος Αλεβυζάκης

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

07:10 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

08:50 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

09:10 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 21 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

12:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

12:40 ΑMEA

13:05 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

13.40 ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Οι καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της διοργάνωσης

ΑΝΔΡΕΣ

21,1 ΧΛΜ: AMOUARY PAQUET 1:09:49 2019

10 ΧΛΜ: ΦΡΑΓΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ 33:42 2017

5 ΧΛΜ: ΚΑΛΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 15:48 2017

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

21,1 ΧΛΜ: ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 1:20:32 2018

10 ΧΛΜ: ΑΧΛΑΤΗ ΜΑΡΙΝΑ 40:27 2016

5 ΧΛΜ: ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ 18:33 2019

Το μετάλλιο της διοργάνωσης

Θα δοθούν χειροποίητα μετάλλια σε όσους τερματίσουν και έχουν επιλέξει το πλήρες πακέτο συμμετοχής, ενώ μεταλλικό μετάλλιο θα δοθεί σε όσους έχουν επιλέξει το βασικό πακέτο. Το αναμνηστικό μετάλλιο στο πλήρες πακέτο του Ημιμαραθωνίου Κρήτης είναι μια χειροποίητη μινιατούρα από πηλό αντίγραφο παπουτσιού τρεξίματος.