Ημιμαραθώνιος Σεβίλλης: Μπήκε «λαγός», βγήκε νικητής!

 Runbeat Team   18:46 01-02-2022  

Ημιμαραθώνιος Σεβίλλης: Μπήκε «λαγός», βγήκε νικητής!


Μία μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στον ημιμαραθώνιο της Σεβίλλης που έγινε την Κυριακή, με τον Sebastian Kimaru να παίρνει τη νίκη έχοντας ξεκινήσει τον αγώνα ως «λαγός». Πιο συγκεκριμένα, ο δρομέας από την Κένυα είχε συμφωνήσει να λάβει μέρος ως pacemaker στα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα, όμως μετά από το 10ο, αποφάσισε να πάει για τη νίκη, σημειώνοντας παράλληλα και νέο ρεκόρ κούρσας!

 

Ο Kimaru πήρε τη νίκη με χρόνο 59:02, που αποτελεί τον έκτο γρηγορότερο χρόνο όλων των εποχών στη συγκεκριμένη απόσταση, σπάζοντας το ρεκόρ του Ιταλού Eyob Faniel που είχε τερματίσει σε 1:00.44 το 2020 στον ίδιο αγώνα. Για να επικρατήσει στον αγώνα, ο Κενυάτης χρειάστηκε να τρέξει με ρυθμό 2:48 λεπτών ανά χιλιόμετρο, ενώ πέρασε το 10ο χιλιόμετρο σε 27:41 λεπτά.

Ημιμαραθώνιος Σεβίλλης: Μπήκε «λαγός», βγήκε νικητής! runbeat.gr

Πίσω από τον «λαγό» Kimaru τερμάτισε ο επίσης Κενυάτης David Ngure με 1:00.22 και τρίτος ο Gebrie Erkihuna από την Αιθιοπία με 1:00.27, κάτι το οποίο σημαίνει ότι και οι τρεις δρομείς που βρέθηκαν στο βάθρο στη Σεβίλλη έτρεξαν γρηγορότερα από το προηγούμενο ρεκόρ κούρσας.