Ingrebritsen: Η «χρυσή» αγκαλιά με τον πατέρα-προπονητή (Vid)

 Runbeat Team   9:17 09-08-2021  

Ingrebritsen: Η «χρυσή» αγκαλιά με τον πατέρα-προπονητή (Vid)


Ο Jacob Ingebrigtsen πήγε στο Τόκιο για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς πραγματοποίησε Ολυμπιακό ρεκόρ με 3:28.32.

Η αξία του νεαρού δρομέα αναγνωρίστηκε από τον επίσης πολύ μεγάλο αθλητή, Timothy Cheruiyot, o οποίος αν και τερμάτισε «πίσω» του, του χάρισε το βραχιόλι του σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης.

 

Ο «χρυσός» Ingebrigtsen συνάντησε στη συνέχεια τον πατέρα και προπονητή του, Gjert, οποίος ήταν ήδη αρκετά συγκινημένος. Οι δύο τους αγκαλιάστηκαν και έδειξαν τη χαρά τους για ό,τι κατάφεραν.

Σίγουρα η επίδοσή του θα μείνει στην ιστορία, κάτι το οποίο γνωρίζουν και οι δύο. Ο Jacob Ingebrigtsen κατάφερε να αποδείξει για ακόμα μία φορά πως ένας πολύ γρήγορος χρόνος δεν είναι απίθανο να γίνει, αλλά και ότι θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια ακόμα.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:


Η σχέση μεταξύ πατέρα και γιου

Gjert και Jacob Ingebrigtsen έχουν μια μοναδική σχέση, καθώς εκτός από το ότι είναι οικογένεια, περνούν και πολλές ώρες μαζί στις προπονήσεις. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο νεαρός δρομέας είχε μιλήσει για την σχέση που έχει ο πατέρας του με τον ίδιο αλλά και τα αδέρφια του.

«Είναι αυτός που μου είπε ότι μπορώ να κερδίσω. Δεν ξέρω από πότε έχω μνήμες σχετικά με αυτό, αλλά μία μέρα μου είπε ότι θα είμαι ο καλύτερος. Όλοι οι άλλοι είχαν μία λογική σε αυτά που έλεγαν, αλλά αυτός απλά έλεγε ότι θα κερδίσω. Σαν γιος του, τον θαύμαζα και πίστευα σε ό,τι έλεγε. Τώρα είχε δίκιο».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη σχέση που έχει με τα αδέρφια του και όσους τον έχουν βοηθήσει, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Εάν δεν ήταν ο Henrik και ο Filip, δεν θα είχα ξεκινήσει το τρέξιμο ποτέ. Από τότε που ήμουν 15, έχω την Elisabeth (την αρραβωνιαστικιά μου) στο πλευρό μου και με έχει βοηθήσει πολύ στο να κάνω ό,τι χρειαστεί. Κάνει πολλές δουλειές, αλλά αν δεν ήταν όλοι αυτοί που βρίσκονται γύρω μου και με βοηθούν, δεν θα ήθελα να το κάνω όλο αυτό».