Ιnsight view GR: Με 800αρια πάει στον Ημι της Αθήνας ο Χ. Πιτσώλης

 Runbeat Team   11:45 16-03-2023  

Ιnsight view GR: Με 800αρια πάει στον Ημι της Αθήνας ο Χ. Πιτσώλης


Το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 101 ανδρών που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, και έρχεται με την... κεκτημένη ταχύτητα του νικητή του Μαραθωνίου της Αθήνας 5 μήνες νωρίτερα. Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης δείχνει έτοιμος για μια ακόμη δυνατή μάχη εφόσον σταθεί στην γραμμή της εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας την Κυριακή.

5 ημέρες πριν τον αγώνα(Τρίτη 14/3), ο Πρωταθλητής Ελλάδος στα 42.195 μέτρα επέλεξε με τον προπονητή του Γιώργο Ζώρζο μια προπόνηση «κλειδί» με στόχο τη μεγιστοποίηση της δουλειάς που έχει γίνει στην αερόβιο δύναμη επικεντρώνοντας την τελευταία δύσκολη εργασία του πριν τον αγώνα στην κορύφωση της VO2max.

 

Για να το επιτύχουν ο Χ. Πιτσώλης εκτέλεσε 12 επαναλήψεις των 800 μέτρων. Ο χρόνος για κάθε επανάληψη διαμορφώνοταν σταθερά μεταξύ 2’:23΄΄-2΄:22΄΄ χωρίς διακυμάνσεις από την αρχή μέχρι την συμπλήρωση και της τελευταίας επανάληψης. Ο ρυθμός των 800 μέτρων ήταν 2:59/km-2:58/km γεγονός που σημαίνει ότι δούλεψε περίπου στον αγωνιστικό ρυθμό των 5km.

Ο χρόνος ενεργητικής ανάκαμψης ήταν από 1΄:12΄΄ έως 1΄:20΄΄ με jogging 200 μέτρων. Επομένως o λόγος της διαλειμματικής προπόνησης ήταν 2:1 (Ο χρόνος του διαλείμματος το ήμισυ περίπου της διάρκειας κάθε επανάληψης).

Τώρα σε ό, τι αφορά την εκτίμηση για την επίδοση του στον Ημιμαραθώνιο, βάσει μόνο της τελευταίας εικόνας του προπονητικού πλάνου που έχει στη διάθεση του το Runbeat, ο Χ. Πιτσώλης δείχνει έτοιμος για μια επίδοση κοντά σε 1:08΄, στην ούτως η άλλως απαιτητική διαδρομή της Αθήνας.

Για την ιστορία η τελευταία φορά που είχε τρέξει την ίδια διαδρομή (η φετινή διαδρομή ξανάαλλαξε και επέστρεψε στην παλαιά εκδοχή με τους δυο γύρους να διασχίζουν μόνο κατηφορικά την Λ. Αλεξάνδρας) ήταν το 2019, καταλαμβάνοντας την 3η θέση με επίδοση 1:08΄:38΄΄.