Insight View: O Kipchoge επιβεβαιώνει τον «κανόνα» για το κρασί, όσο πιο παλιό τόσο πιο καλό

 Runbeat Team   17:00 20-04-2021  

Insight View: O Kipchoge επιβεβαιώνει τον «κανόνα» για το κρασί, όσο πιο παλιό τόσο πιο καλό


Μία φωτογραφία που επιβεβαιώνει τον «κανόνα» με το κρασί, ότι όσο πιο παλιό είναι τόσο πιο καλό, δημοσίευσε το Run’ix στα social media.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Eliud Kipchoge σε δύο φάσεις της καριέρας του. Συγκεκριμένα, στην αριστερή μπορούμε να δούμε τον Κενυάτη πριν λίγες μέρες, όταν και νίκησε με χρόνο 2:04:30 στο NN Mission Marathon και πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο, ενώ στην δεξιά, τον βλέπουμε σε ένα στιγμιότυπο από το όσο και τόσο κοντινό 2003.

 

Ο Kipchoge, στα 18 του τότε, είχε λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Παρίσι, δείχνοντας το τι πρόκειται να… ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Συμμετείχε στα 5.000 μέτρα, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Σε έναν τρομερό αγώνα, ο Κενυάτης τερμάτισε οριακά μπροστά από τον Hicham El Guerrouj με χρόνο 12:52.79, με τον Μαροκινό να βουτάει στον τερματισμό για να τον φτάσει, αλλά να μην τα καταφέρνει (12:52.83). Τρίτος τότε είχε τερματίσει ο Kenenisa Bekele με 12:53.12.

Το «φαινόμενο» Eliud Kipchoge συνεχίζει να βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο ακόμα και τώρα, 18 χρόνια μετά, καθώς θεωρείται ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος του κόσμου, ενώ έχει - έστω και ανεπίσημα - γίνει ο μοναδικός δρομέας που έχει σπάσει το φράγμα των 2 ωρών σε μαραθώνιο. Ο «κανόνας» με το κρασί επιβεβαιώνεται λοιπόν και στην περίπτωση του Κενυάτη, που πλέον είναι 36 ετών και συνεχίζει.

👑 La photo du jour ! À gauche ⬅️ le recordman du monde Eliud Kipchoge ce dimanche lors de sa victoire au marathon...

Δημοσιεύτηκε από RUN'IX στις Τρίτη, 20 Απριλίου 2021