ΗΠΑ: Σπρίντερ υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο αθλήτριας στίβου που βγαίνει από Πανεπιστήμιο – Συμφωνία για 2 εκ. δολάρια!

 Runbeat Team   15:14 06-07-2022  

ΗΠΑ: Σπρίντερ υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο αθλήτριας στίβου που βγαίνει από Πανεπιστήμιο – Συμφωνία για 2 εκ. δολάρια!


Το υψηλότερο συμβόλαιο γυναίκας αθλήτριας στίβου που τελειώνει το Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ υπέγραψε η Abby Steiner, η οποία ολοκληρώνοντας τις σπουδές τις έβαλε την υπογραφή της σε συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων δολαρίων με την Puma.

 

Η αθλήτρια που πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ στα 200 μέτρα, έγινε και επίσημα επαγγελματίας λίγες ημέρες πριν την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου. Η ιστορία της είναι εντυπωσιακή, καθώς πριν από 1.5 περίπου χρόνο, ασχολούταν με το ποδόσφαιρο σε μεγαλύτερη βάση από το στίβο. Ένας τραυματισμός την ανάγκασε να χάσει την περασμένη σεζόν και να αφοσιωθεί πλήρως στον στίβο, κάτι το οποίο την δικαίωσε λίγο αργότερα.

Η Steiner έχει στην κατοχή της τα ρεκόρ στο Κολεγιακό πρωτάθλημα στίβου (NCAA) στα 200, 300 μέτρα και στα 4x400, ενώ έχει κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε πρωταθλήματα κλειστού και ανοικτού στίβου στο NCAA. Στα trials των ΗΠΑ πριμ λίγες ημέρες έτρεξε world leading χρόνο με 21.77, που αποτελεί και τον έκτο κορυφαίο χρόνο όλων των εποχών στην χώρα.

Πέραν των εντυπωσιακών επιδόσεων στον στίβο όμως, πλέον η Steiner έχει και μία σημαντική επιτυχία εκτός… ταρτάν με το εξωπραγματικό συμβόλαιο που υπέγραψε με την Puma. Πιο συγκεκριμένα, υπογράφοντας το συμβόλαιο των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, η Steiner έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη σπρίντερ που μόλις έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο, ξεπερνώντας την Sydney McLaughlin, που το 2019 είχε υπογράψει συμβόλαιο 1.5 εκατομμυρίου με τη New Balance.

 

H Steiner μεγάλωσε στο Οχάιο και σπούδαζε με υποτροφία στο Κεντάκι. Αξίζει να αναφερθεί ότι ένας αθλητής που λαμβάνει μέρος στο NCAA απαγορεύεται να έχει συμβόλαιο με αθλητική εταιρία, εκτός εάν ολοκληρώσει ή διακόψει τις σπουδές του.