Ιστορική έκτη Ολυμπιάδα για την Ευαγγελία Ψάρρα

 Runbeat Team   11:01 23-07-2021  

Ιστορική έκτη Ολυμπιάδα για την Ευαγγελία Ψάρρα


Έγραψε ιστορία η Ευαγγελία Ψάρρα με τη σημερινή συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καθώς πλέον ανήκει στο πολύ μικρό κλαμπ των αθλητών που έχουν πάρει μέρος σε έξι Ολυμπιάδες!

Η συμμετοχή έστω και μία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί τεράστια τιμή για έναν αθλητή, ενώ στα περισσότερα αγωνίσματα δύσκολα κάποιος μπορεί να πάρει μέρος σε πάνω από τρεις Ολυμπιάδες καθώς ηλικιακά δεν έχει τις ανάλογες αντοχές. Η τοξοβολία, ωστόσο, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των αγωνισμάτων κι έτσι η Ευαγγελία Ψάρρα με την έκτη συμμετοχή της φέτος δείχνει ότι όλα είναι δυνατά.

 

Σε ηλικία 47 ετών είναι παρούσα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου και έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό έχοντας ως όπλο την εμπειρία του παρελθόντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις άλλοι δύο Έλληνες αθλητές έχουν καταφέρει να πάρουν μέρος σε έξι Ολυμπιάδες. Πρόκειται για την Άγη Κασούμη που διέπρεψε στη σκοποβολή έχοντας συμμετάσχει στις Ολυμπιάδες του 1984, του 1988, του 1992, του 1996, του 2000 και του 2004. Επίσης ο Τάσος Μπουντούρης συμμετείχε στις Ολυμπιάδες από το 1976 έως το 1996 στην ιστιοπλοΐα.

Η Ευαγγελία Ψάρρα παράλληλα έγινε η τέταρτη τοξοβόλος στο κόσμο που κατάφερε να αγωνιστεί σε έξι Ολυμπιάδες. Οι άλλες τρεις που συμπληρώνουν τη λίστα είναι οι Ιλάριο Ντι Μπούο, Ναταλία Βαλέεβα και Άλισο Γουίλιαμσον.