Ιστορική συμμετοχή των βετεράνων αθλητών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Cross Country

 Runbeat Team   11:56 03-11-2022  

Ιστορική συμμετοχή των βετεράνων αθλητών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Cross Country


Στο ίδιο μέρος και τις ίδιες ημερομηνίες θα πραγματοποιηθούν τα παγκόσμια πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου ανδρών-γυναικών και μάστερς σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές.

Πιο συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ομοσπονδία (World Athletics), η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανωμάλου δρόμου (World Athletics Cross Country) και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων (World Masters Athletics) συμφώνησαν ώστε να διεξαχθούν μαζί τα Παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών και μάστερς.

 

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι το πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου ανδρών-γυναικών θα διεξαχθεί το διήμερο 18-19 Φεβρουαρίου στην πόλη Μπάθερστ στη Νότια Ουαλία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «oι δρομείς cross country ηλικίας 35 ετών και άνω μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένα, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθούν από τις αντίστοιχες εθνικές τους ομοσπονδίες. Οι αγώνες θα διαρκέσουν δύο ημέρες. Η ομαδική σκυταλοδρομία Masters 4χλμ (1 άνδρας, 1 γυναίκα x 2χλμ), η οποία θα πραγματοποιηθεί σε πέντε ηλικιακές ομάδες (35-49, 50-59, 60-69, 70-79, 80+), θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. Τα ατομικά αγωνίσματα θα διεξαχθούν την Κυριακή και θα αφορούν ηλικιακές κατηγορίες πενταετίας (6 χλμ για ηλικίες 35-39 και 4 χλμ για 70+) σύμφωνα με τους κανόνες του World Masters Athletics.

Το WXC Bathurst 23, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 5000 αθλητές και αθλήτριες όλων των επιπέδων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής τόσο στο World Masters Athletics όσο και στο WXC Bathurst 23 θα ανοίξουν στις 8 Νοεμβρίου 2022 και θα γίνονται δεκτές μέσω των ιστοσελίδων WXC Bathurst 23 και World Masters Athletics.