Ίσως και υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των αθλητών ενόψει Ολυμπιάδας

 Runbeat Team   10:59 09-01-2021  

Ίσως και υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των αθλητών ενόψει Ολυμπιάδας


Έκκληση να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των αθλητών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκανε το παλιό μέλος της ΔΟΕ Ντικ Πάουντ.

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου δεν πραγματοποιήθηκε το 2020 λόγω του Κορονοϊού, ενώ ακόμα και τώρα πολλοί θεωρούν ότι υπάρχει πιθανότητα να πάρουν και νέα αναβολή καθώς ο ιός ακόμα δεν έχει καταπολεμηθεί. Την ίδια ώρα τα κρούσματα COVID-19 πολλαπλασιάζονται τον τελευταίο καιρό στην Ιαπωνία με την ανησυχία να αυξάνεται συνεχώς.

Η ύπαρξη του εμβολίου, ωστόσο, δίνει ελπίδες ότι όλα θα πάνε καλά και οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του κόσμου θα δώσουν κανονικά ραντεβού στις 23 Ιουλίου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κ. Πάουντ, πάντως, μιλώντας στο Sky News τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των αθλητών και αθλητριών προκειμένου και την προετοιμασία τους να πραγματοποιήσουν χωρίς προβλήματα και να πάρουν μέρος κανονικά στους Αγώνες.

«Θα μπορούσαμε να πάρουμε εμβόλια για τους αθλητές, ώστε να συμμετάσχουν σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Δεν νομίζω ότι θα υπήρχε αντίρρηση. Είναι μια απόφαση που πρέπει να υλοποιηθεί, αυτός είναι ο πιο ρεαλιστικός τρόπος για να γίνουν οι Αγώνες» τόνισε χαρακτηριστικά το παλιό μέλος της ΔΟΕ.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε επισημάνει ότι θα προταθεί στους αθλητές και τις αθλήτριες να κάνουν το εμβόλιο, ωστόσο, δε θα θεωρηθεί υποχρεωτικό για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.