Κ. Βαρουχάκης και Γ. Στυλιανακάκης έγραψαν ιστορία και μπήκαν στα ρεκόρ Γκίνες! (Vid)

 Runbeat Team   13:05 03-12-2022  

Κ. Βαρουχάκης και Γ. Στυλιανακάκης έγραψαν ιστορία και μπήκαν στα ρεκόρ Γκίνες! (Vid)


Κώστας Βαρουχάκης και Γεράσιμος Στυλιανακάκης έγραψαν ιστορία, σπάζοντας σήμερα (03/12) το πρωί το παγκόσμιο ρεκόρ διάνυσης χιλιομέτρων με ώθηση αμαξιδίου σε ένα 24ωρο. Οι δύο φίλοι πραγματοποίησαν την προσπάθειά τους από τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (02/12), και την ολοκλήρωσαν σήμερα, καταφέρνοντας να ολοκληρώσουν τον πολύ δύσκολο στόχο τους.

 

Το ρεκόρ που «κυνήγησαν» ήταν εκείνο των 161 χιλιομέτρων, κάτι το οποίο κατάφεραν να σπάσουν για περίπου 1.100 μέτρα και μετά από 97 γύρους στην διαδρομή που είχε ετοιμαστεί στην Κίσαμο. Οι δύο φίλοι πάλεψαν για το ΕΕΕΕΚ Κισάμου και για τα ίσα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, κάτι το οποίο ανέφερε και στις δηλώσεις του ο Κώστας Βαρουχάκης αμέσως μετά τον τερματισμό:

«Σας ευχαριστούμε πολύ όλους! Ήταν μία προσπάθεια αφιερωμένη στα παιδιά μας, μία προσπάθεια γιατί τα παιδιά όλου του κόσμου και ειδικά τα παιδιά με αναπηρία αξίζουν ελπίδα, η προσπάθεια σήμερα δεν ήταν για να μπούμε στο βιβλίο Γκίνες ήταν για να περάσουμε ένα μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα ελπίδας, ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων. Τα παιδιά μας που δεν θέλουν μία εύκολη ζωή αλλά μία ζωή με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες».

«Ένα παιδί με αναπηρία είναι έτοιμο να αποδείξει ότι η ψυχή δεν έχει όρια!» είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες στο Runbeat για την προσπάθειά τους ο Κώστας Βαρουχάκης, καταφέρνοντας με τον Γεράσιμο να το αποδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της προσπάθειας των δύο φίλων πατώντας εδώ.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε στιγμές από τον τερματισμό τους, με πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί για να τους χειροκροτήσει και να τους συγχαρεί!