Κ. Παραδεισόπουλος: «Μεγάλος στόχος ήταν η πρόκριση στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος – Ανυπομονώ να μπω ξανά σε αγωνιστική δράση»

 Πάνος Κατσαρός   17:41 18-10-2022  

Κ. Παραδεισόπουλος: «Μεγάλος στόχος ήταν η πρόκριση στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος – Ανυπομονώ να μπω ξανά σε αγωνιστική δράση»


Ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος διανύει μία εξαιρετική χρονιά, έχοντας ήδη καταφέρει να επιτύχει τον στόχο που είχε θέσει, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος Golden Trail World Series. Αυτή ήρθε μετά την εμφάνισή του στους δύο αγώνες των ΗΠΑ όπου έλαβε μέρος και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία για τον 5ήμερο τελικό που θα γίνει στη Μαδέιρα, το διάστημα 26-30 Οκτωβρίου.

 

Ο νεαρός αθλητής είναι σε κάθε περίπτωση το ανερχόμενο αστέρι του Ελληνικού Trail Running και βάζει συνέχεια στόχους να κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή, ξεπερνώντας τον εαυτό του. Μιλώντας στο Runbeat, ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς, ενώ μίλησε και για τον μεγάλο τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Στην αρχή φάνταζε απίστευτο…»

«Μεγάλος στόχος της φετινής χρονιάς ήταν να πάρω την πρόκριση στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος Golden Trail World Series. Κάτι που στην αρχή φάνταζε απίστευτο αλλά μετά από την καλή μου εμφάνιση στο Marathon du Mont Blanc τον Ιούνιο όπου κέρδισα την 15η θέση άρχισα να πιστεύω σε αυτό.

Κ. Παραδεισόπουλος: «Μεγάλος στόχος ήταν η πρόκριση στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος – Ανυπομονώ να μπω ξανά σε αγωνιστική δράση» runbeat.gr

Έτσι λοιπόν είχα στην συνέχεια να επιλέξω τουλάχιστον 2 ακόμα αγώνες της σειράς. Ένας ήταν το Sierre Zinal που ήξερα ότι δεν είχα πιθανότητες να πάρω καλή θέση λόγο του πάρα πολύ υψηλού ανταγωνισμού και οι άλλοι δύο ήταν το Pikes Peak Ascent και το Flagstaff Sky Peaks στην Αμερική που χωρίς την πολύ πολύτιμη υποστήριξη του Tihio Race δεν θα ήταν με τίποτα εφικτή η συμμετοχή μου» είπε ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος, που στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Σε αυτούς του δύο αγώνες παρόλο που μπήκα λίγες μέρες μετά από έναν τραυματισμό που με ταλαιπώρησε στον λαγονοψοΐτη κέρδισα την 21 θέση και 26 θέση αντίστοιχα κάτι το οποίο ήταν αρκετό ώστε να μου χαρίσει μια θέση στον μεγάλο τελικό. Το τελευταίο διάστημα είμαι πολύ χαρούμενος με το πως κυλάνε οι προπονήσεις μου και ανυπομονώ να μπω ξανά στην αγωνιστική δράση».

 

«Ο αγώνας στη Μαδέιρα είναι αρκετά ιδιαίτερος»

Αναφορικά με τον μεγάλο τελικό της Μαδέιρα, ο οποίος πλησιάζει, ο νεαρός trail runner είπε ότι θα παίξει ρόλο η στρατηγική, αλλά και η εμπειρία του από τον 4ήμερο αγώνα στις Αζόρες όπου έλαβε μέρος το 2020: «Ο αγώνας στη Μαδέιρα είναι αρκετά ιδιαίτερος γιατί είναι 5ήμερος και θέλει αρκετά καλή στρατηγική παρόλο αυτά νομίζω αυτού του τύπου οι αγώνες μου ταιριάζουν και θα πιστεύω να μπορέσω να αποδώσω το καλύτερο δυνατό. Άλλωστε έχω και την εμπειρία από τον 4ήμερο αγώνα στις Αζόρες που έτρεξα το 2020 και μου βγήκε πάρα πολύ καλά».

Κ. Παραδεισόπουλος: «Μεγάλος στόχος ήταν η πρόκριση στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος – Ανυπομονώ να μπω ξανά σε αγωνιστική δράση» runbeat.gr