Καλλιμογιάννη: «Μεγάλος στόχος μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23»

 Runbeat Team   17:14 24-04-2024  

Καλλιμογιάννη: «Μεγάλος στόχος μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23»


Η Βασιλική Καλλιμογιάννη ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο (27-28/4) στους Διασυλλογικούς Αγώνες της Θεσσαλονίκης.

Η “χάλκινη” πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2023 στο Ευρωπαϊκό Κ20 στα 3.000 μ. στιπλ θα έχει την ευκαιρία για μια πρώτη κούρσα περισσότερο προπονητικού χαρακτήρα.

 

Η αθλήτρια του Ιάσονα Ιωαννίδη αντιμετώπισε στην αρχή της περιόδου μια περιοστίτιδα, που δεν της επέτρεψε να ξεκινήσει κανονικά την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά. Η νεαρή από τον Ιανουάριο έχει μπει σε κανονικό ρυθμό προπόνησης και σταδιακά θα είναι έτοιμη να κάνει τον προγραμματισμό της για το καλοκαίρι.

Θα κάνω την αρχή στο Διασυλλογικό στα 3.000 μ. στιπλ ή τα 1.500 μέτρα. Είμαι καλά έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό μου, ωστόσο ακόμη είναι νωρίς στη σεζόν. Πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού θα επιδιώξω να κάνω κάποια κούρσα και στο εξωτερικό, ενώ θα τρέξω και σε αγώνες στην Ελλάδα. Φέτος η χρονιά είναι αρκετά μεταβατική για εμένα και έχω το χρόνο να δουλέψω περισσότερο στην προπόνηση, καθώς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας μου (είναι πρώτη χρονιά Κ23) και μεγάλος μου στόχος, διεξάγεται το 2025. Στο φετινό πρόγραμμα υπάρχουν οι Αγώνες Μεσογειακών Χωρών Κ23, που με ενδιαφέρουν“, είπε η αθλήτρια που έχει ατομικό ρεκόρ στα στιπλ 10.08.44, επίδοση που πέτυχε στην Ιερουσαλήμ και της χάρισε τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος.

Φέτος ίσως έχω το χρόνο να δοκιμάσω λίγο παραπάνω και σε άλλες αποστάσεις, ωστόσο ο στόχος και προτεραιότητα μου παραμένουν πάντα τα στιπλ“, κατέληξε.