Καπράλος: «Οι αθλητές μας χρειάζονται κάθε είδους υποστήριξη»

 Runbeat Team   17:50 04-12-2023  

Καπράλος: «Οι αθλητές μας χρειάζονται κάθε είδους υποστήριξη»


Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και Μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ήταν βασικός ομιλητής στην εκδήλωση της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά με θέμα «Η προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας για το Παρίσι 2024».

Ο κος Καπράλος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ναυτιλιακής βιομηχανίας μίλησε για τον συνεχή αγώνα της Ολυμπιακής Επιτροπής για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των αθλητών και την εξασφάλιση πόρων για τη σκληρή προετοιμασία τους στο δρόμο για το Παρίσι ενώ παρουσίασε το πετυχημένο πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή» το οποίο βοηθά τους αθλητές της Προολυμπιακής Ομάδας να βρουν χορηγούς που θα τους παρέχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να πετύχουν το στόχο της πρόκρισης.

 

Ολοκληρώνοντας την αναλυτική παρουσίαση ο κος Καπράλος είπε : « Οι αθλητές μας χρειάζονται κάθε είδους υποστήριξης, από την παρουσία μας και το χειροκρότημά μας τη στιγμή της προσπάθειάς τους μέχρι την οικονομική ενίσχυση που θα τους βοηθήσει να πετύχουν το στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στόχο στον οποίο αφιερώνουν όλη τους τη ζωή με τεράστιες θυσίες. Ας μη ξεχνάμε ότι αυτοί οι αθλητές αγωνίζονται για το εθνόσημο το οποίο προβάλουν με περηφάνια θυμίζοντας σε όλο τον κόσμο ότι η χώρα μας είναι μια χώρα με τεράστια ιστορία η οποία έχει τη δύναμη και τη ψυχή να κερδίζει!»

Την Προολυμπιακή Ομάδα εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο Ολυμπιονίκης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας , η πρωταθλήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Θοδωρής Βλάχος. Οι δύο αθλητές αναφέρθηκαν στο «Υιοθετήστε έναν Αθλητή» ως ζωντανά παραδείγματα της επιτυχίας και της αποτελεσματικότητας αυτού του προγράμματος υπογραμμίζοντάς τη μεγάλη σημασία της οικονομικής ενίσχυσης για τη δύσκολη προετοιμασία τους στο δρόμο για το Παρίσι.

Τέλος, παρόντες στην εκδήλωση ήταν και η νέα γενιά αθλητών, μέλη της λέσχης, εκπροσωπόντας το μέλλον του Ελληνικού Αθλητισμού, οι οποίοι απένειμαν την τιμητική πλακέτα της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς στον κο Καπράλο για την προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησαν επίσης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών Βούλα Κοζομπόλη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ Νίκος Ιατρού και το μέλος της Ολομέλειας Θωμάς Τόκας.