Καραΐσκος: «Θα κυνηγήσω το ρεκόρ διαδρομής στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας»

 Runbeat Team   11:18 17-03-2022  

Καραΐσκος: «Θα κυνηγήσω το ρεκόρ διαδρομής στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας»


Την 4η συνεχόμενη νίκη του στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας θα διεκδικήσει την προσεχή Κυριακή ο Παναγιώτης Καραΐσκος, ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να το αποδείξει και στην πράξη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας τονίζοντας τα εξής:

  

«Η προετοιμασία ως τώρα έχει πάει πολύ καλά. Βοήθησε πολύ το βασικό στάδιο προετοιμασίας που έκανα για περίπου ένα μήνα στην Κύπρο. Η αλήθεια είναι ότι λόγω του Covid-19 είχα μείνει πίσω. Όμως στο διάστημα που ακολούθησε κατάφερα να επανέλθω. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στα Τρίκαλα ήταν η πρώτη μου κούρσα. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου στον αγώνα», δηλώνει ο αθλητής του Πανελληνίου ΓΣ, ο οποίος είχε πάρει την 4η θέση στα 10χλμ. τερματίζοντας σε 30.37.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα της Κυριακής 20 Μαρτίου είπε: «Οι προπονήσεις μου έχουν δείξει ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Αν ευνοήσουν και την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες πιστεύω ότι μπορώ να κυνηγήσω ένα ρεκόρ διαδρομής. Η διαδρομή από πέρσι έχει αλλάξει, είναι λίγο πιο δύσκολη. Όμως έχω διαβάσει τη διαδρομή και μπορώ να τη διαχειριστώ φέτος καλύτερα».

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος πέρσι είχε κερδίσει στη νέα διαδρομή με 1:08.32. Το 2019 ήταν η πρώτη του νίκη με 1:08.04 που είναι και το ρεκόρ σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου. Το 2020 είχε πάλι επικρατήσει με 1:09.33 με τον αγώνα να έχει γίνει στο Σχινιά. Ως γνωστόν ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας είχε ακυρωθεί λόγω των περιορισμών του Covid-19. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου είχε διεξαχθεί κανονικά.

Όσον αφορά τους φετινούς του στόχους ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ τόνισε: «Ο μεγάλος μου στόχος είναι να τρέξω ένα μαραθώνιο την άνοιξη. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη που. Θα δω πως θα πάει το πρόγραμμα».