«Καζαντζάκεια»: Ξεχώρισαν Θανόπουλος, Αδαμάκης

 Runbeat Team   12:30 15-04-2024  

«Καζαντζάκεια»: Ξεχώρισαν Θανόπουλος, Αδαμάκης


Ο Ιάσονας Θανόπουλος και ο Αρτέμιος Αδαμάκης ήταν οι δύο αθλητές που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στη δισκοβολία στους αγώνες στίβου «Καζαντζάκεια», οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13/4 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Θανόπουλος ήταν νικητής με 58,50μ. και πίσω του ακολούθησε ο Αδαμάκης με 57,25μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο νεαρός είχε ρεκόρ 55,44μ. από το φετινό κύπελλο ρίψεων και επιβεβαίωσε την καλή του κατάσταση.

 

Στην ίδια διοργάνωση έκανε τον πρώτο του αγώνα ο Δημήτρης Τσίτσος στον ακοντισμό, όπου ήταν νικητής με 70,79 μέτρα. Ο αθλητής έμεινε εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα, καθώς είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο και στους πρώτους αγώνες της χρονιάς θα προσπαθήσει να βρει σταδιακά τον αγωνιστικό του ρυθμό.

Στο ύψος ο 18χρονος Γιάννης Αγάπης ξεπέρασε τα 2,05μ. και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ

Διασυλλογικοί Κ16 σε όλη τη χώρα

Η αγωνιστική δράση ήταν έντονη το Σαββατοκύριακο με τους διασυλλογικούς αγώνες Κ16 σε όλη τη χώρα. Αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας είχαν την ευκαιρία για την πρώτη δυνατή εμφάνισης της περιόδου. Τους μικρούς αθλητές της κατηγορίας του ομίλου των Αθηνών παρακολούθησε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τους αγώνες που έγιναν στην Παλλήνη. Η πρόεδρος της αρχαιότερης Ομοσπονδίας, συναντήθηκε μάλιστα και με τον Δήμαρχο Παλλήνης, Χρήστο Αηδόνη, που βρέθηκε στο δημοτικό στάδιο για να παρακολουθήσει τη διοργάνωση.

Στο Κιλκίς το διασυλλογικό Κ18

Ο βασικός κορμός των διασυλλογικών αγώνων Κ18 θα διεξαχθεί τον Μάιο, ωστόσο η δράση σε κάποιους ομίλους έχει ξεκινήσει. Στο Κιλκίς έγινε το Σάββατο ο 2ος όμιλος του διασυλλογικού Κ18, εκεί όπου ο Αποστόλης Τζαμτζής έστειλε τη σφύρα στα 76.22 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Αγωνιστική δράση υπήρχε και στη Νάξο εκεί όπου έγινε ο 13ος όμιλος του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ18.