Κένυα: Αποκλεισμός λόγω doping και στον Marius Kipserem!

 Runbeat Team   17:06 20-10-2022  

Κένυα: Αποκλεισμός λόγω doping και στον Marius Kipserem!


Νέο ban από την μονάδα ακεραιότητας στίβου σε Κενυάτη δρομέα, με τον Marius Kipserem αυτή τη φορά να αποκλείεται από το άθλημα για τα επόμενα τρία χρόνια!

Πρόκειται για ακόμα έναν αθλητή της Κένυας με σημαντικές διακρίσεις, όπως τις δύο νίκες του στον μαραθώνιο του Ρότερνταμ, αλλά και σε εκείνον του Άμπου Ντάμπι το 2018, ενώ αποτέλεσε και μέλος της ομάδας του Eliud Kipchoge, στο εγχείρημά του για το INEOS 1:59 Challenge, λαμβάνοντας μέρος ως «λαγός».

 

Ο Kipserem θα μείνει εκτός αθλήματος για τα επόμενα τρία χρόνια, με όλα του τα αποτελέσματα από τις 17 Αυγούστου 2022 και μετά να ακυρώνονται. Ο 34χρονος Κενυάτης είχε αναρρώσει πλήρως από ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο είχε εμπλακεί φέτος τον Φεβρουάριο και είχε επιστρέψει στο τρέξιμο με τα πόδια του να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ακόμα ένας Κενυάτης βρίσκεται θετικός σε έλεγχο doping λοιπόν, με την κατάσταση να είναι ανησυχητική για την Αφρικανική χώρα, που «βλέπει» τη λίστα να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. O Marius Kipserem έχει ατομικά ρεκόρ 1:02:17 στον ημιμαραθώνιο και 2:04:04 στον μαραθώνιο.