Kipchoge: «Δεν θα τρέξω sub2 στο Βερολίνο, αλλά θα κάνω έναν καλό αγώνα»

 Runbeat Team   18:20 23-09-2022  

Kipchoge: «Δεν θα τρέξω sub2 στο Βερολίνο, αλλά θα κάνω έναν καλό αγώνα»


Η αντίστροφη μέτρηση για τον μαραθώνιο του Βερολίνου έχει ξεκινήσει, και όλοι οι φίλοι της δρομικής κοινότητας περιμένουν πως και πως να δουν εάν ο Eliud Kipchoge θα κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ την Κυριακή (25/09).

Ο ίδιος μίλησε στο AFP ενόψει του αγώνα, δείχνοντας ιδιαίτερα αισιόδοξος για την προσπάθειά του. Πιο συγκεκριμένα, ο Eliud Kipchoge τόνισε ότι δεν θα τρέξει σε λιγότερο από 2 ώρες τον αγώνα, αλλά περιμένει να εμφανιστεί πολύ καλός στο Βερολίνο. «Θέλω να τρέξω έναν πολύ καλό αγώνα, και αν αυτό γίνει, θα έχω ένα νέο ατομικό ρεκόρ».

 

Επίσης, προέβλεψε ότι: «Κάποια μέρα ένας άνθρωπος θα μπορέσει να τρέξει έναν κανονικό μαραθώνιο σε λιγότερο από 2 ώρες. Εγώ δεν θα τρέξω σε λιγότερο από 2 ώρες στο Βερολίνο, αλλά θα κάνω έναν καλό αγώνα».

Παρότι το 1:59:20 που είχε κάνει στη Βιέννη το 2019 δεν μπορεί να μετρήσει ως το επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο, λόγω του τρόπου διοργάνωσης του αγώνα, ο Kipchoge έχει στην κατοχή του το ρεκόρ με 2:01:39 από το Βερολίνο το 2018.

Τέλος, στις δηλώσεις του στο AFP ο Κενυάτης τόνισε ότι ελπίζει στο Παρίσι το 2024 να γίνει ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που κερδίζει τρεις Ολυμπιακούς μαραθωνίους: «Το Παρίσι είναι σημαντικό για εμένα. Πιστεύω ότι θα έχω πολύ ενέργεια γι’αυτό τον αγώνα».

«Θα ήθελα να τρέξω με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama»

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του μαραθωνίου του Βερολίνου, ο Kipchoge ερωτήθηκε με ποιον θα ήθελε να τρέξει από το παρελθόν ή το παρόν και τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να τρέξω με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ BarackObama», δίνοντας μία πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση.