Kipchoge και τρεις ακόμη κορυφαίοι θα τεθούν αντιμέτωποι στην Βοστώνη το 2023 σε μια από τις μεγαλύτερες «μάχες» των τελευταίων ετών!

 Runbeat Team   17:10 01-12-2022  

Kipchoge και τρεις ακόμη κορυφαίοι θα τεθούν αντιμέτωποι στην Βοστώνη το 2023 σε μια από τις μεγαλύτερες «μάχες» των τελευταίων ετών!


Σε μία από τις μεγαλύτερες «μάχες» των τελευταίων ετών θα εξελιχθεί ο Μαραθώνιος της Βοστώνης που θα γίνει στις 17 Απριλίου 2023. Με ένα πολύ όμορφο βίντεο, ο Eliud Kipchoge ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στον πολύ μεγάλο αυτό αγώνα στον… δρόμο του για να γίνει Six Star Finisher, αλλά και ενόψει του μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

 

Ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών μας είχε… κλείσει το μάτι στα γενέθλιά του που πέρασε στη Νέα Υόρκη, σχετικά με την συμμετοχή του στους δύο τελευταίους μαραθωνίους που του λείπουν για να γίνει Six Star Finisher.

Ο Κενυάτης θα αγωνιστεί στην Βοστώνη στις αρχές του 2023 και όπως όλα δείχνουν -αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα- θα λάβει μέρος και σε εκείνον της Νέας Υόρκης που θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου του επόμενου έτους.

Στην Βοστώνη ο Kipchoge δεν θα είναι το μόνο μεγάλο όνομα του αγώνα, αφού η μεγάλη «μάχη» θα περιλαμβάνει και τρεις αθλητές που έχουν ήδη νικήσει στην Βοστώνη. Αρχικά θα πρέπει να ξεπεράσει τον Κενυάτη Evans Chebet, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 2:03:00 και νίκησε φέτος στην Βοστώνη, αλλά και στη Νέα Υόρκη.

Ο επίσης Κενυάτης Benson Kipruto αποτελεί μία μεγάλη και σημαντική απειλή με νίκες σε Βοστώνη (2021) και Σικάγο (2022) και ατομικό ρεκόρ 2:04:24, ενώ ο τρίτος αθλητής που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό είναι ο Lelisa Desisa, που έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα το 2019, έχει νικήσει δύο φορές στη Βοστώνη και μία στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει και ατομικό ρεκόρ 2:04:45. O αγώνας αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, με τους τέσσερις αυτούς αθλητές να θέλουν, για διαφορετικό λόγο ο καθένας τη νίκη.