Κορακοβούνιος δρόμος: Νικητής ο Παπαδογιαννάκης, τιμήθηκε ο 86χρονος Ανδρουλάκης

 Runbeat Team   12:20 16-05-2022  

Κορακοβούνιος δρόμος: Νικητής ο Παπαδογιαννάκης, τιμήθηκε ο 86χρονος Ανδρουλάκης


Με τη συμμετοχή περίπου 200 δρομέων όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε χθες (15/05) το πρωί ο 35ος Κορακοβούνιος δρόμος που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κορακοβουνίου, την 4η δημοτική ενότητα του Δήμου Ηρακλείου, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, την ομάδα διάσωσης Φίλιος Ζεύς, την Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία Ηρακλείου.

Ο αγώνας των 4 χιλιομέτρων ήταν και φέτος αφιερωμένος τη μνήμη του εμπνευστή του Κορακοβούνιου, Ιωάννη Καμπαξή.

 

Ο αγώνας όπως και τα περασμένα χρόνια ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του φίλου του αθλητισμού και από τους εμπνευστές του Κορακοβούνιου δρόμου Ιωάννη Καμπαξή.

Ο Δημήτρης Παπαδογιαννάκης ήταν αυτός που τερμάτισε πρώτος με χρόνο 12:38, ενώ τη 2η θέση κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Μανιουδάκης με 12:45 και την τριάδα συμπλήρωσε ο Μιλτιάδης Κωνσταντινίδης με 13:07. Από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Carolina Salassa με χρόνο 15:42, ενώ το βάθρο των νικητριών συμπλήρωσαν η Ελένη Χαλκιαδάκη με 17:44 και η Σαμπρίνα Κολλέτ με 18:21.   

Ξεχωριστή στιγμή ήταν ο τερματισμός του 86χρονου Βασίλειου Ανδρουλάκη, του μεγαλύτερου σε ηλικία δρομέα της Κρήτης και ενός από τους γηραιότερους της Ελλάδας, που τερμάτισε σε 31:06. Επίσης τιμήθηκε για το ήθος και την αγωνιστικότητά του ο αθλητής Παναγιώτης Περράκης.

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, πατήρ Οδυσσέας Τζαγκαράκης, τίμησε με μία εικόνα τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης για την συνδιοργάνωση του αγώνα και τη στήριξη στην ανέγερση του νέο Ναού του Αγίου Γεωργίου (τα έσοδα από την μικρή καταβολή των αθλητών δόθηκε για αυτόν τον σκοπό).

Έγιναν επίσης δύο αγώνες για παιδιά απόστασης 1000 και 500 μέτρων.

Τα αποτελέσματα του Κορακοβούνιου αγώνα

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους χορηγούς του αγώνα και συγκεκριμένα τους εξής:

Clitter-Cretan holideys- Magic Net-Paprica-Action Soft-Sema-Sea side-Νερό Σελινάρι – Αεραγωγοί Φοινίτσης-NEW BALANCE- LANOTE- Αφοι Δαμαβολίτη Αντικριστό- Φίλτρα νερού-Veluda- Βιβλιοπλείο Ανθολόγιο- Παπακαλιάτης Α.Ε-Παγκρήτια τράπεζα- Αστικό Κτελ Ηρακλείου- Σκυβαλάκης είδη σκίασης-Ηλιόθερμα Frans- Επιούσιος-Καθέρης-βιοτεχνία κρουασάν Μαυροφρύδη –Φυσικοθεραπεία Φρυγάδης-Χρωμοδιάκοσμος-Δανδάλης-Οικοκλίμα-Κρήσσα Γη-Κ.ΣΗΦΑΚΗΣ Α.Ε.-Μινωικές Γραμμές-Καράτζης Α.Ε -Δήμος Ηρακλείου-Κρητικός Φούρνος- Οινοιποιίες Αλεξάκη-Τιτάκης κατάστημα χρωμάτων Καραντεμίρης-Φυσικοθεραπεία Αγγελάκης –OLA CAFÉ-CAFÉ CUBES-ART Glass Νεόπουλος-καφέ βιβλίο- Ηλεκτρολογικά Παναγιωτάκης-Μηχανήματα Σαρρής –Ατλαντίδα-Μαρκάκης Ιδομενέας .