Κορυφαίοι βαδιστές την άλλη εβδομάδα στο Μουσκάτ-Η λίστα συμμετοχών στο Παγκόσμιο

 Runbeat Team   15:22 26-02-2022  

Κορυφαίοι βαδιστές την άλλη εβδομάδα στο Μουσκάτ-Η λίστα συμμετοχών στο Παγκόσμιο


Περισσότεροι από 350 αθλητές και τις αθλήτριες από 46 χώρες θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βάδην που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Μαρτίου στο Μουσκάτ.

Το «παρών» στο Ομάν θα δώσουν μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου βάδην, ενώ σίγουρα ξεχωρίζει η παρουσία των Koki Ikeda και Toshikazu Yamanishi –ο «ασημένιο» και «χάλκινο» Ολυμπιονίκης αντίστοιχα– που θα εκπροσωπήσουν την Ιαπωνία στα 20 χιλιόμετρα ανδρών.

Συμμετέχουν επίσης ο Eider Arevalo από την Κολομβία και ο Ισπανός Miguel Angel Lopez, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές των 20 χιλιομέτρων το 2017 και το 2015 αντίστοιχα. Ο Arevalo θα αγωνιστεί στα 20χλμ, ενώ ο Lopez ανεβαίνει στην απόσταση και θα αγωνιστεί στα 35χλμ – μια απόσταση που θα κάνει το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα του Μουσκάτ ως πρόβα τζενεράλε ενόψει του του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που θα διεξαχθεί στο Όρεγκον στις 22 Ιουλίου.

 

Ο Σουηδός χάλκινος Ολυμπιονίκης των 20 χιλιομέτρων, Perseus Karlstrom, εν τω μεταξύ, είναι ένας από τους λίγους αθλητές που θα συμμετάσχουν τόσο στα 20 χιλιόμετρα όσο και στα 35 χιλιόμετρα.

Ο Ιάπωνας κάτοχος του ρεκόρ στα 50 χιλιομέτρων, Masatora Kawano και ο Hayato Katsuki, ο δευτεραθλητής στα 50 χιλιομέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων βάδην το 2018, θα είναι μεταξύ των φαβορί για τη νίκη στα 35 χιλιόμετρα ανδρών.

Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής, Evan Dunfee αγωνίζεται επίσης στα 35χλμ, όπως και ο Γερμανός «ασημένιος» Ολυμπιονίκης Jonathan Hilbert.

Τόπος στα νιάτα θα είναι ο αγώνας των 20 χιλιομέτρων των γυναικών καθώς και οι τρεις νικήτριες του 2018 στην κατηγορία U20 στα 10χλμ θα είναι παρούσες.

Η Alegna Gonzalez από το Μεξικό, η Glenda Morejon από τον Ισημερινό και η Nanako Fujii από την Ιάπωνα έχουν ήδη σπουδαίες επιδόσεις ως γυναίκες τις οποίες θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν στο Μουσκάτ.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Κίνας το 2017 Yang Jiayu επιστρέφει επίσης στη διοργάνωση και θα προσπαθήσει να βελτιώσει την τρίτη θέση της από το 2018.

Στα 35 χιλιόμετρα των γυναικών θα αγωνιστεί η Πορτογαλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια των 50 χιλιομέτρων του 2017, Ines Henriques, η Κινέζα «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 50 χιλιόμετρα, Li Maocuo και η συμπατριώτισσά της Wu Quanming, η οποία είναι κάτοχος του ρεκόρ στην Ασία.

Για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων βάδην έχει ενσωματωθεί και το  World Masters Race Walk Cup, το οποίο περιλαμβάνει αγώνες βετεράνων σε ηλικιακές κατηγορίες, οι οποίοι θα αγωνιστούν στα 10 χλμ και μικτή σκυταλοδρομία 4x2 χλμ.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν έξι γυναίκες και δύο άνδρες. Πιο συγκεκριμένα την ομάδα των γυναικών αποτελούν οι Αναστασία Αντωνοπούλου (10χλμ), Όλγα Φιάσκα (20χλμ), Κυριακή Φιλτισάκου (20χλμ), Ευσταθία Κουρκουτσάκη (20χλμ), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20χλμ), Χριστίνα Παπαδοπούλου (20χλμ).

Από τους άνδρες, με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν ο Αντρέας Παπαστεργίου (10χλμ) και Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (35χλμ).

Οι συμμετοχές ανά αγώνισμα και επίδοση ΕΔΩ

Οι συμμετοχές ανά χώρα ΕΔΩ