Ξεκινά την προσεχή Κυριακή 30/7 η… τριπλέτα των αγώνων «VOIORACE 2023»

 Runbeat Team   12:12 25-07-2023  

Ξεκινά την προσεχή Κυριακή 30/7 η… τριπλέτα των αγώνων «VOIORACE 2023»


Μία… τριπλέτα αγώνων διοργανώνει ο Δήμος Βοΐου με την επωνυμία «VOIORACE 2023». Πρόκειται για τρεις ξεχωριστούς αγώνες που έχουν προγραμματιστεί στο τέλος Ιουλίου, στις αρχές Αυγούστου και στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Την αυλαία θα ανοίξει ο «Αγώνας Αυγερινού» απόστασης 22 χιλιομέτρων που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή 30 Ιουλίου, ενώ σκυτάλη θα πάρει ο «Αγώνας Ναμάτων» στις 6 Αυγούστου με τους δρομείς να καλούνται να διανύσουν μία απόσταση 24 χιλιομέτρων. Στο φινάλε και συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο «Αγώνας Μπούρινου» απόστασης 7 και 20 χιλιομέτρων.

 

Όλοι οι αγώνες θα έχουν ως αφετηρία και τερματισμός την πλατεία του εκάστοτε χωριού. Στον αγώνα του Μπούρινου, αφετηρία-τερματισμός είναι το ορεινό καταφύγιο.

Η προκήρυξη αναφέρει:

«Ορεινός Αγώνας 7 χλμ. (Μπούρινος), ώρα έναρξης: 09:30

Εκκίνηση: Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει μπροστά από το κτήριο του ορειβατικού καταφυγίου στο Μπούρινο. Οι δρομείς θα διασχίσουν το σηματοδοτημένη διαδρομή και θα τερματίσουν στον ορεινό καταφύγιο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της αφετηρίας τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

Ορεινός Αγώνας 20 χλμ. (Μπούρινος), ώρα έναρξης : 09:00                                    

Εκκίνηση: Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει μπροστά από το κτήριο του ορειβατικού καταφυγείο στο Μπούρινο. Οι δρομείς θα διασχίσουν το σηματοδοτημένη διαδρομή και θα τερματίσουν στον ορεινό καταφύγιο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της αφετηρίας τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

Ορεινός Αγώνας 22 χλμ. (Αυγερινός), ώρα έναρξης : 09:00

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από κεντρική πλατεία του χωριού. Οι δρομείς θα διασχίσουν την σηματοδοτημένη διαδρομή και θα τερματίσουν στην πλατεία του χωριού. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της αφετηρίας τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

Ορεινός Αγώνας 24 χλμ. (Νάματα) ώρα έναρξης : 09:00

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από κεντρική πλατεία του χωριού. Οι δρομείς θα διασχίσουν την σηματοδοτημένη διαδρομή και θα τερματίσουν στην πλατεία του χωριού. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της αφετηρίας τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για να συμμετέχει κάποιος, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2007 και μεγαλύτεροι).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ:                                                                                                      

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Στους τρεις, πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν κύπελλα, και μετάλλια νικητών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι Δηλώσεις συμμετοχής για τους ορεινούς αγώνες θα πρέπει να γίνουν :

Για τον ορεινό αγώνα του Αυγερινού έως την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023. Για τους συμμετέχοντες που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους μέχρι τη Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής.

Για τον ορεινό αγώνα των Ναμάτων έως την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023.Για τους συμμετέχοντες που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους μέχρι τη Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής.

Για τον ορεινό αγώνα του Μπούρινου έως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.Για τους συμμετέχοντες που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους μέχρι τη Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ:

Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στο σημείο εκκίνησης της κάθε διαδρομής την ημέρα του αγώνα, από τις 08:00 έως τις 09:00, από όπου όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Σημειώνεται ότι μπορούν να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι δρομείς βάση τις προϋποθέσεις που ισχύουν με τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, 15 μέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής γίνεται με επίδειξη:

Του email που έχει λάβει προηγούμενα ο δρομέας (εφόσον έχει δηλώσει διεύθυνση email) και αναφέρει τον αριθμό συμμετοχής του

Της Αστυνομικής του Ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ) και

Στην περίπτωση δρομέα που αδυνατεί να παραλάβει ο ίδιος τον αριθμό συμμετοχής του, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του από άλλο άτομο. Στη περίπτωση αυτή το άτομο που θα παραλάβει θα πρέπει να έχει μαζί του μία φωτοτυπία της ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου του δρομέα, αντίγραφο του email με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΑΓΩΝΑΣ              ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ             ΜΕΤΑΛΛΙΟ        T-SHIRTS Ή ΜΠΑΝΤΑΝΑ               ΠΟΣΟ

7 χλμ.   ΝΑΙ       ΝΑΙ       ΝΑΙ       5,00 €

20 χλμ. ΝΑΙ       ΝΑΙ       ΝΑΙ       10,00 €

22 χλμ. ΝΑΙ       ΝΑΙ       ΝΑΙ       10,00 €

24 χλμ. ΝΑΙ       ΝΑΙ       ΝΑΙ       10,00 €

Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής σας γίνεται:

(α) είτε μέσω πιστωτικής κάρτας αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής online,

(β) είτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης:

VIVA WALLET

Δικαιούχος Λογαριασμού: ΔΗ.ΚΕ.ΒΟ

ΙΒΑΝ: GR4870100000000665928126349

(γ) είτε με πληρωμή την ημέρα του αγώνα στο σημείο εκκίνησης της διαδρομής

Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης, το ονοματεπώνυμό σας και ο κωδικός εγγραφής πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στην αιτιολογία της κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα με email στο αρμόδιο γραφείο του VoioRace (email : [email protected]).

ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

Ο κάθε δρομέας παραλαμβάνει φάκελο που περιλαμβάνει:

Τον αριθμό συμμετοχής του με ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης

Παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής

T-shirt ή μπαντάνα της διοργάνωσης

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στον αγώνα των 24χλμ.(Αυγερινός) θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης. Επίσης με κύπελλο θα βραβευθούν οι πρώτοι άνδρες των παρακάτω κατηγοριών :

Έως 30 ετών

31 έως 69 ετών

Και οι πρώτες γυναίκες των παρακάτω κατηγοριών :

Έως 30 ετών

31 έως 69 ετών

Στον αγώνα των 7χλμ. (Μπούρινος) θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης.

Στον αγώνα των 20χλμ. (Μπούρινος) θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης.

Στον αγώνα των 22χλμ. (Νάματα) θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από τις Υγειονομική Υπηρεσία της Διοργάνωσης. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών. Στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές- Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση VOIORACE 2023, συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και με ελεύθερη βούληση, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν.Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.

Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δίκη τους ευθύνη.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Κατά μήκος των διαδρομών των 7 χλμ. , 20 χλμ. , 22 χλμ. , 24 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων και θα διατίθεται νερό και ισοτονικά. Επίσης, εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικά, διατίθενται σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκκίνηση και στον τερματισμό.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον ορεινό αγώνα των 7 χλμ είναι 2:00:00 (ώρα 11:30), για τους ορεινούς αγώνες των 20 χλμ. , 22 χλμ. και 24 χλμ. είναι 4:00:00 (ώρα 13:00).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Για όλους τους ορεινούς αγώνες υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση και τον τερματισμό του αγώνα ακυρώνεται. Οι αθλητές συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, γίνονται γνώστες της τελικής επίδοσης τους και δικαιούνται πιστοποιητικού συμμετοχής και επίδοσης, μόνο εφόσον τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Συμμετείχαν και αγωνίστηκαν νόμιμα.

2) Παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου.

3) Τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα.                               

Η κατάταξη των αθλητών θα γίνει με βάση την επίδοση που καταγράφηκε με το πιστόλι εκκίνησης (guntime) και όχι με την επίδοση διέλευσης από την γραμμή εκκίνησης (nettime).

ΜΕΤΑΒΑΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ:                                                                        

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (08:30). Το αργότερο 15 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα δρόμου στον οποίο συμμετέχουν, όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Οι διακεκριμένοι αθλητές θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στην γραμμή της εκκίνησης με ευθύνη των διοργανωτών.

Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks εκκίνησης των 50 δρομέων έκαστο, με τρόπο τέτοιον ώστε να τηρείται η φυσική απόσταση του 1,5μ μεταξύ τους. Για τη διευκόλυνση των δρομέων, προχωρώντας σταδιακά προς την γραμμή/αψίδα της εκκίνησης και παίρνοντας θέση στο προς εκκίνηση block, οι δρομείς θα καλούνται να πάρουν θέση στις ειδικές ενδείξεις που θα υπάρχουν στο έδαφος, δημιουργώντας σειρές των 6 ατόμων έκαστη. Σημειώνεται ότι η κατανομή των εγγεγραμμένων δρομέων στα blocks εκκίνησης γίνεται με τα ίδια κριτήρια που ακολουθεί η Οργανωτική Επιτροπή τα τελευταία χρόνια και οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να αλλάζουν block για λόγους πιθανής ιχνηλάτησης. Οι συμμετέχοντες σε κάθε σειρά καθορίζονται εκ των προτέρων ονομαστικά από το σύστημα χρονομέτρησης και φέρουν ονομαστικοποιημένο chip επί του αριθμού συμμετοχής τους, ώστε αφενός να διατηρούν την συγκεκριμένη και ορισμένη συμμετοχή τους στο block εκκίνησης και να ελέγχεται η θέση τους στο block, η πορεία τους στην εκκίνηση, στη διαδρομή (μέσω των σημείων ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης) και στον τερματισμό. Έχοντας υποχρεωτική θέση/στάση αναμονής για την εκκίνηση, οι δρομείς εκκινούν διαδοχικά διατηρώντας τις μεταξύ τους προ-υπάρχουσες αποστάσεις μεταξύ τους, προς κάθε κατεύθυνση.

ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ:Όλοι οι δρομείς θα μπορούν να προθερμαίνονται στην περιοχή κοντά στο σημείο εκκίνησης.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ: Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, η παραλαβή της Πλαστικής Τσάντας του κάθε δρομέα, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τον ίδιο τον δρομέα, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του. Συνιστάται στους συμμετέχοντες να μην τοποθετούν τιμαλφή, χρήματα και άλλα είδη αξίας στις ειδικές τσάντες του ιματισμού.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της I.A.A.F. καθώς και του ΣΕΓΑΣ. Οι κριτές και η οργανωτική επιτροπή μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, αλλά και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό ή οπτικό υλικό. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς χωρίς αριθμόσυμμετοχής. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι δρομείς να διατηρούν όσο δυνατό μεγαλύτερες αποστάσεις και να προσαρμόζονται με τα παρακάτω: Το τρέξιμο των δρομέων δίπλα-δίπλα είναι ασφαλές μόνο όταν τηρείται απόσταση ασφαλείας μεταξύ των δρομέων 2μ. Το τρέξιμο των δρομέων σε κλιμακωτό σχηματισμό (ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω δεξιά ή αριστερά) είναι ασφαλές μόνο όταν τηρείται νοητή πλαϊνή απόσταση μεταξύ των δρομέων 2μ. Το τρέξιμο των δρομέων σε ομάδες με αποστάσεις μεταξύ των μικρότερες από αυτές που αναφέρονται παραπάνω θα πρέπει να αποφεύγεται. Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό μέχρι και την παραλαβή της τσάντας με τα ρούχα τους. Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο του αγώνα, σύμφωνα με τους Κανονισμούς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η επιτροπή αγώναΔΕΝ θα καλύψει έξοδα μετακίνησης στους αθλητές-τριες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.

ΓΕΝΙΚΑ: Κάθε αθλητής-τρια θα λαμβάνει ένα (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας. Οι αριθμοί συμμετοχής πρέπει να συγκρατούνται με τις 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ. Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς πρότερη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα. Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο από το χώρο τερματισμού παραλαμβάνοντας αναμνηστικό μετάλλιο και εμφιαλωμένο νερό, σύμφωνα με τις υποδείξεις των διοργανωτών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αιτήματα για ακύρωση εγγραφής δεν θα γίνονται δεκτά και δεν θα πραγματοποιείται καμία επιστροφή συνδρομής συμμετοχής.

Σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης του VoioRace 2023 με απόφαση της Πολιτείας εξαιτίας ενδεχόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού ή εξ αιτίας άλλου λόγου ανωτέρας βίας, θα πραγματοποιείται αναγκαστική μεταφορά της εγγραφής κάθε δρομέα στην επόμενη διοργάνωση του VoioRace.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ Ο Διοργανωτής δεν ευθύνεται έναντι των συμμετεχόντων στον αγώνα, ρητώς μάλιστα εξαιρουμένης πάσης ευθύνης εξ ελαφράς αμελείας, τυχηρών και ανωτέρας βίας. Περαιτέρω, ουδεμία ευθύνη φέρει ο Διοργανωτής για έμμεση ζημία ή διαφυγόντα κέρδη οποιουδήποτε προσώπου. Τυχόν έτεροι περιορισμοί της ευθύνης του Διοργανωτή που προβλέπονται στους παρόντες όρους ή στο νόμο εξακολουθούν ισχύοντες παράλληλα με εκείνους του παρόντος Όρου.

 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΟΡΩΝ-ΑΝΑΚΛΗΣΗ - ΜΑΤΑΙΩΣΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: Ο Διοργανωτής δικαιούται να ανακαλέσει την πραγματοποίηση του Αγώνα, να τροποποιήσει το Χρονοδιάγραμμα του Αγώνα, να διακόψει πρόωρα αυτόν, να συντμήσει ή να παρατείνει τη διάρκειά του Αγώνα, να μεταθέσει χρονικά την Έναρξη του αγώνα και την ενημέρωση των Νικητών-τριων, να τροποποιήσει τους παρόντες Όρους (συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής των Επάθλων και του αριθμού των Νικητών-τριων), χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Ως ημερομηνία ισχύος της ανάκλησης-τροποποίησης αυτής λογίζεται η ημερομηνία της σχετικής ανάρτησης στη Σελίδα του Διοργανωτή. Οι συμμετέχοντες φέρουν αποκλειστική ευθύνη ενημέρωσής τους για τις ανωτέρω αλλαγές μέσω της Σελίδας του Διοργανωτή. Σε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω περιπτώσεις, ο Διοργανωτής ουδεμία ευθύνη φέρει έναντι των συμμετεχόντων ή και οποιουδήποτε τρίτου. Σε περίπτωση ανάκλησης, ματαίωσης, διακοπής, παράτασης, χρονικής μετάθεσης κ.λπ. του Αγώνα, οι συμμετέχοντες δεν αποκτούν οποιοδήποτε δικαίωμα κατά του Διοργανωτή ούτε νομιμοποιούνται ή δικαιούνται να ζητήσουν την πραγματοποίηση ή συνέχισή του Αγώνα ή οποιαδήποτε αποζημίωση.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ:

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση θα πρέπει να τηρούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και τα αντίστοιχα Υγειονομικά Πρωτόκολλα διεξαγωγής αγώνων που ισχύουν, με τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων και αφορούν την πρόληψη της μετάδοσης της COVID – 19.

Στο πλαίσιο αυτό:

Η συμμετοχή θα επιτρέπεται σε όλους τους δρομείς.

Μπροστά σε κάθε σταθμό στο χώρο του Κέντρου Εγγραφών θα υπάρχουν αυτοκόλλητες ενδείξεις στο δάπεδο / δρόμο που θα υποδεικνύουν τις θέσεις αναμονής για όσους περιμένουν να εξυπηρετηθούν.

Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων / εθελοντών / εργαζομένων / κριτών / συνεργατών για τους σκοπούς της διοργάνωσης τόσο πριν, όσο και μετά τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Η παράδοση των ρούχων των συμμετεχόντων (σε ειδικές πλαστικές τσάντες που διαθέτει η διοργάνωση) θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ανάλογα με τον αριθμό τους και τον αγώνα στον οποίο συμμετέχουν.

Η διοργάνωση του VoioRace 2023 θα περιλαμβάνει τους εξής αγώνες-διαδρομές: Αγώνας 7χλμ , Αγώνας 20χλμ. Αγώνας 22χλμ. & Αγώνας 24χλμ.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του αγώνα θα εξαχθούν με βάση τον καθαρό χρόνο των συμμετεχόντων (net time).

Μετά τον τερματισμό, οι δρομείς παραλαμβάνουν από τους ειδικούς σταθμούς τροφοδοσίας και μεταλλίων πλαστική μικρή τσάντα, η οποία θα περιλαμβάνει τα είδη που ο διοργανωτής παρέχει (κατά περίπτωση: εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικό και/ή ισοτονικό ποτό, μπανάνα, μετάλλιο τερματισμού). Η τσάντα τοποθετείται από το προσωπικό / εθελοντές του αγώνα σε τραπέζια, από όπου ο δρομέας τα παραλαμβάνει ο ίδιος, χωρίς φυσική επαφή.

Οι τελετές απονομών θα γίνουν με απόλυτη τήρηση των κανόνων απόστασης και περιορισμού των επαφών.


Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό μέχρι και την παραλαβή της τσάντας με τα ρούχα τους.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων δρομέων θα ενημερώνεται πλήρως για όλες τις πτυχές της διοργάνωσης, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν με Ηλεκτρονική Επικοινωνία, Έντυπο Υλικό, Ειδική Σήμανση και Συνεχείς Ηχητικές Ανακοινώσεις την ημέρα του αγώνα.

Το σύνολο των εργαζομένων / εθελοντών / κριτών / συνεργατών που θα απασχοληθούν την ημέρα του αγώνα θα είναι πλήρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οργανωτικός Εκπρόσωπος της Διοργάνωσης ορίζεται ο κ. 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα Αυγερινού ορίζεται ο κ. Χριστόφορος Βαργιάμης με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα Ναμάτων ορίζεται ο κ. Γιώργος Χαλδούπης με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα στο Μπούρινο ορίζεται ο κ. Δημήτρης Σελέτης με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγώνας Αυγερινού09:00 - 24 χλμ. ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αγώνας Ναμάτων09:00 - 22 χλμ. ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩN

Αγώνας Μπούρινου 09:30 – 7 χλμ. ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩN

09:00 - 20 χλμ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩN