Ξεκίνησαν οι αφίξεις αποστολών στο Τόκιο ενόψει Ολυμπιάδας

 Runbeat Team   19:00 01-06-2021  

Ξεκίνησαν οι αφίξεις αποστολών στο Τόκιο ενόψει Ολυμπιάδας


Απομένουν σχεδόν δύο μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και ήδη κάποιες αποστολές ετοιμάζουν βαλίτσες για την Ιαπωνία.

Η πρώτη ομάδα που έφτασε σήμερα τα ξημερώματα στο Τόκιο είναι η ομάδα γυναικών Σοφτμπολ της Αυστραλίας, η οποία θα πραγματοποιήσει όλη την προετοιμασία της στην Ota City. Την αποστολή αποτελούν 29 μέλη (αθλητές, προπονητές και προσωπικό), τα οποία εμβολιάστηκαν κατά του covid-19 πριν αναχωρήσουν από το Σίδνεϊ. Παράλληλα έχουν δεχτεί να περνούν από τεστ σε καθημερινή βάση ακολουθώντας το πρωτόκολλο της πόλης που τους φιλοξενεί.

 

Η Αυστραλία ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες αντιμετωπίζοντας τους διοργανωτές Ιάπωνες δύο ημέρες πριν την τελετή έναρξης και συγκεκριμένα στις 21 Ιουλίου στο Fukushima Azuma Baseball Stadium.

Μιλώντας κατά την άφιξη της αποστολής ο προπονητής της ομάδας, Robert Laing Harrow τόνισε: «Είμαστε ευγνώμονες στην Ota City που φιλοξενεί την ομάδα και μας επιτρέπει να προετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε τυχεροί που η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία στον αγώνα που θα ανοίξει την αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό και αποτελεί τεράστια τιμή για εμάς».

Η ομάδα της Αυστραλίας θα ξεκινήσει προπονήσεις το προσεχές Σάββατο 5/6 και θα δώσει 23 φιλικά παιχνίδια πριν τους Ολυμπιακούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αγώνισμα του Σόφτμπολ επιστρέφει στο ολυμπιακό πρόγραμμα μετά από αρκετά χρόνια καθώς το 2012 και το 2016 ήταν εκτός διοργάνωσης. Η τελευταία χώρα που είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα ήταν η Ιαπωνία το 2008, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία ήταν μέσα στα μετάλλια και τις τρεις φορές που το Σοφτμπολ ήταν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην Αθήνα το 2004, το χάλκινο στην Ατλάντα το 1996, στο Σίδνεϊ το 2000 και στο Πεκίνο το 2008.