Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες Υμηττός Epic και «Ανάβαση Τρελού»

 Runbeat Team   13:37 14-06-2022  

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες Υμηττός Epic και «Ανάβαση Τρελού»


Μπορεί ακόμα να απομένουν αρκετοί μήνες για διεξαγωγή των αγώνων Υμηττός Epic και «Ανάβαση Τρελού» για το 2022, όμως οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο αγώνας Epic απόστασης 25 χιλιομέτρων έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και η «Ανάβαση Τρελού» απόστασης 12 χιλιομέτρων για την Κυριακή 30 Οκρωβρίου. Στον πρώτο το όριο συμμετοχών είναι 300 δρομείς και στον δεύτερο 250.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Πέρυσι οι εγγραφές έκλεισαν έναν μήνα πριν τους αγώνες λόγω κάλυψης των διαθέσιμων θέσεων οπότε οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έγκαιρα. Όσοι ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέχρι 31/7 θα λάβουν μετάλλιο τερματισμού με χαραγμένο το όνομά τους στην πλάτη του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην εξής διεύθυνση: http://www.imittosepic.gr/

Οι κανόνες συμμετοχής:

«Οι εγγραφές για τους αγώνες ανοίγουν την 10η Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, εκτός αν εξαντληθούν οι 300+250 θέσεις νωρίτερα.

Στον αγώνα Epic - 25km υπάρχει όριο συμμετοχών στις 300 θέσεις.

Στον αγώνα "Ανάβαση Τρελού 12km" υπάρχει όριο συμμετοχών στις 250 θέσεις.

Οι συμμετέχοντες θα χρονομετρηθούν με chip από την εταιρία Chronolog. Θα υπάρχει άμεση ζωντανή αναμετάδοση μέσω Internet όλων των περασμάτων των δρομέων.

Διανομή αριθμών και chips θα γίνει αποκλειστικά και μόνο από τα μηχανήματα Chronokiosk. ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ διανομής τις ώρες πριν την εκκίνηση των αγώνων.

Χρονικά όρια αποκλεισμού

Υπάρχουν χρονικά όρια αποκλεισμού για όσους συμμετάσχουν στον αγώνα Epic των 25 χιλιομέτρων. Τα όρια είναι δύο και αφορούν τα σημεία CP4 και CP6. Τα όρια έχουν ως εξής:

CP4 που βρίσκεται στο 13,5 χιλιόμετρο του αγώνα Epic, έχει όριο αποκλεισμού τις 2 ώρες και 15 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα

CP6 που βρίσκεται στο 17,5 χιλιόμετρο του αγώνα Epic, έχει όριο αποκλεισμού τις 3 ώρες και 15 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα.

Όποιοι δρομείς φτάνουν σε αυτά τα σημεία αποκλεισμού μετά το χρονικό όριο, θα σταματάνε εκεί παραδίδοντας τον αριθμό τους και το chip χρονομέτρησης. Η διοργάνωση θα φροντίζει για την μεταφορά τους στον τερματισμό με αυτοκίνητο.

Ο αγώνας "Ανάβαση Τρελού" δεν έχει χρονικό όριο αποκλεισμού.

Εκκινήσεις

Οι εκκινήσεις στους αγώνες θα γίνουν στις 08:30πμ για κάθε έναν από τους δύο αγώνες.

Υδροδοσία - τροφοδοσία

Κατά την άφιξη στον σταθμό οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό υγρό που θα παρέχει η διοργάνωση, πριν αποκτήσουν πρόσβαση στις παροχές του σταθμού.

Κάθε δρομέας είναι υποχρεωμένος να έχει μαζί του ατομικό μπουκάλι ή κύπελο για να γεμίσει και να πιει από τα 6 διαφορετικά δοχεία με νερό που θα υπάρχουν διαθέσιμα. Δεν θα υπάρχουν ποτήρια μίας χρήσης!

Θα υπάρχουν 3 διαφορετικά τραπέζια, ανά 2 μέτρα, στον σταθμό με μπανάνες και vegan σοκολατάκια για κάθε δρομέα. Δικαιούται μία μπανάνα και vegan σοκολάτα κάθε δρομέας. Κάθε τραπέζι μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 3 δρομείς ταυτόχρονα (συνολική δυναμικότητα 9 δρομέων ταυτόχρονα).

Οι εθελοντές του σταθμού δεν εξυπηρετούν τους δρομείς ούτε έρχονται σε επαφή μαζί τους. Φροντίζουν μόνο την διαθεσιμότητα εφοδίων στα τραπέζια.

Υγεία συμμετεχόντων - ερωτηματολόγιο

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνη της καλής του υγείας και φυσικής κατάστασης. Μέρος αυτής της ευθύνης αποτελεί η συμπλήρωση ενός απλού ερωτηματολογίου πριν την ημέρα του κάθε αγώνα.

Πολιτική ακυρώσεων:

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να ακυρώσει την συμμετοχή του μέχρι την 10ή Οκτωβρίου δικαιούται επιστροφή χρημάτων με παρακράτηση μόνο 2€ για τις τραπεζικές συναλλαγές και το κόστος της μπλούζας σε περίπτωση που την έχει παραγγείλει. Σε περίπτωση παραγγελίας μπλούζας αυτή θα δοθεί στον αθλητή ακόμα και αν έχει ακυρώσει την συμμετοχή του.

Από την 11η Οκτωβρίου μέχρι και την 21 Οκτωβρίου οι αιτήσεις ακύρωσης θα λαμβάνουν επιστροφή του ποσού που είχαν πληρώσει πλην 4€ για να καλυφθούν κάποια εκ των εξόδων που θα έχουν προχωρήσει.

Αν κάποιος έχει παραλάβει chip και μετά ακυρώσει την συμμετοχή του, οφείλει να το επιστρέψει στην διοργάνωση.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής του αγώνα λόγω επιδημίας. Μπορεί να μεταφερθεί κατά κάποιες ώρες η εκκίνηση του σε περίπτωση πολύ ακραίων καιρικών φαινομένων. Αν υπάρξει απόλυτο καθολικό lockdown τότε ο αγώνας θα ακυρωθεί και ισχύουν τα περί επιστροφής χρημάτων που έχουμε αναφέρει.

Ποινές:

Αλλαγή διαδρομής συνεπάγεται αποκλεισμό. Αν κάποιος δρομέας χάσει το ίχνος της διαδρομής του αγώνα σε κάποιο σημείο πρέπει να επιστρέψει στο τελευταίο σημείο που ήταν εντός διαδρομής και να συνεχίσει από εκεί. Οποιαδήποτε άλλη "παραλλαγή" έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό.

Συντόμευση της διαδρομής με οποιοδήποτε μέσο έχει επίσης ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του δρομέα. Δεν επιτρέπεται "κόψιμο" σε στροφές των μονοπατιών.

Αθλητής που θα εντοπιστεί να ρυπαίνει το περιβάλλον θα αποκλείεται από τον αγώνα

Αθλητής που θα μιλήσει άσχημα, θα έχει ανάρμοστη συμπεριφορά ή δεν θα υπακούσει σε υπόδειξη επιτηρητή του αγώνα θα αποκλείεται

Αθλητής που θα συμπεριφερθεί άσχημα σε συναθλητή του θα τιμωρηθεί με χρονική ποινή που θα αποφασίζει η διοργάνωση.

Αν τρέξει σε αγώνα δρομέας που δεν έχει δηλωθεί και έχει πάρει τον αριθμό από άλλον δρομέα, αποκλείεται από τον αγώνα και κάθε επόμενη διοργάνωση. Απαγορεύεται η παραχώρηση αριθμού σε άλλον δρομέα που δεν είχε δηλωθεί.

Ο αθλητής πρέπει να:

Συμβουλευτεί δελτίο καιρού μία ημέρα πριν τον αγώνα για να προετοιμάσει κατάλληλα τον ρουχισμό του και τα παπούτσια που θα επιλέξει για τρέξιμο

Να μελετάει τους χάρτες της διαδρομής και ειδικά το υψομετρικό προφίλ έτσι ώστε να γνωρίζει τα σημεία με μονοπάτι και έντονες ανηφόρες ή κατηφόρες

Να φτάνει στο σημείο παραλαβής του αριθμού του έγκαιρα, τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση

Να φροντίζει να ελέγχει τα σημεία υδροδοσίας και να υπολογίζει αν του αρκούν αυτά ή χρειάζεται να έχει και δικά του υγρά ή και τρόφιμα

Κατά την διάρκεια του αγώνα να έχει την προσοχή του στην σήμανση. Το βουνό και τα μονοπάτια έχουν πολλούς "αντιπερισπασμούς" σε σχέση με το τρέξιμο σε ένα στάδιο ή στην άσφαλτο.

Αν χάσει κάποιο σημείο της διαδρομής, δεν συνεχίζει όπως νομίζει για να ξανασυναντήσει αργότερα τον σωστό δρόμο. Πάντα γυρίζει πίσω όπως ήρθε, μέχρι να βρει το σημείο που ήταν εντός της σωστής διαδρομής. Οι παγίδες μπορεί αν είναι πολλές όταν παραστρατήσεις στο βουνό!

Σεβασμός στη φύση

Δεν πετάμε περιτυλίγματα και συσκευασίες τροφίμων, gels, υγρών, στο δάσος εκτός των προκαθορισμένων σημείων των σταθμών ελέγχου. Το δάσος πρέπει να μείνει όπως το βρήκαμε

Δεν κόβουμε δρόμο σε στροφές και μονοπάτια, φεύγοντας εκτός της διαδρομής, ούτε και για λίγα μέτρα. Αν το κάνουμε, πατάμε σε χορτάρια και φυτά και καταστρέφουμε τη βλάστηση. Συνήθως στους αγώνες είμαστε 100άδες. Αν το κάνουν όλοι τότε το μονοπάτι θα γίνει αγνώριστο.

Δεν κόβουμε κλαδιά και λουλούδια... δεν θα μείνει τίποτε πίσω μας αν το κάνουν όλοι αυτό!

Δεν παρκάρουμε αυτοκίνητα εκτός των οριοθετημένων χώρων. Οι ρόδες του αυτοκινήτου κάνουν ζημιά. Το ίδιο ισχύει για μοτοσυκλέτες.

Σεβασμός στου συναθλητές μας

Δεν σπρώχνουμε τους συναθλητές μας όταν βρισκόμαστε σε στενό σημείο. Απλά ζητάμε να μας κάνουν χώρο με ευγενικό τρόπο

Όταν κάποιος περπατάει και επιβραδύνει τους αθλητές που τον ακολουθούν, οφείλει να κάνει στην άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι.

Όταν χρησιμοποιούμε μπατόν προσέχουμε να μην έχουν μυτερή άκρη, και όταν κινούμαστε να μην σηκώνονται πίσω μας απειλητικά για τους αθλητές που ακολουθούν.

Βοηθάμε αν δούμε κάποιον να έχει τραυματιστεί ή αν πάει να πάρει λάθος δρόμο

Αναφέρουμε στον αμέσως επόμενο επιτηρητή ή σταθμό που θα συναντήσουμε, αν υπάρχει συμβάν τραυματισμού.

Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα χωρίς να ενημερώσουμε πρώτα και αυτοπροσώπως τον διοργανωτή. Διαφορετικά κάποιοι θα μας ψάχνουν και θα αγωνιούν χωρίς λόγο.

Δεν ενοχλούμε τους χρονομέτρες ζητώντας αποτελέσματα ενώ ο αγώνας είναι σε εξέλιξη.

Δεν μετακινούμε αυτοκίνητα κατά την διάρκεια του αγώνα και επί της διαδρομής του αγώνα. Υπάρχουν αθλητές που τρέχουν ακόμα και τους στερούμε τον χώρο.

Δεν καπνίζουμε τόσο κατά την αναμονή της εκκίνησης όσο και μετά τον τερματισμό μας. Υπάρχει κίνδυνο φωτιάς πάντα! Πρέπει να σεβόμαστε και τους συναθλητές μας».