Ξεπέρασαν τον εαυτό τους οι Ελληνίδες βαδίστριες στην Αττάλεια

 Runbeat Team   12:57 27-03-2021  

Ξεπέρασαν τον εαυτό τους οι Ελληνίδες βαδίστριες στην Αττάλεια


Εξαιρετική παρουσία είχαν οι Ελληνίδες αθλήτριες στο Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η Κυριακή Φιλτισάκου σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ διανύοντας τα 20χλμ σε 1 ώρα 32 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα (1.39.46 το προηγούμενο ρεκόρ της από το πέρασμα της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ πριν λίγες εβδομάδες στα Μέγαρα). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που μετείχε εκτός συναγωνισμού βρίσκεται πλέον στην δεκάδα με τους καλύτερους χρόνους στην χώρα μας, ενώ ανέβηκε στη λίστα ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και άφησε υποσχέσεις για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

 

Αρκετά καλά τα πήγε και η Παναγιώτα Τσινοπούλου, η οποία κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα με 1.32.33. Η Ελληνίδα αθλήτρια συμμετείχε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στους οποίους ευελπιστεί ότι θα προκριθεί μέσα από το σύστημα κατάταξης.

Την τρίτη θέση κατέκτησε η Χριστίνα Παπαδοπούλου με ατομικό ρεκόρ και χρόνο 1ώρα 32.53 (1.36.33 το προηγούμενο ρεκόρ της από τον Μάρτιο του 2020). Θέση εκκίνησης στα 20χλμ. βάδην πήρε και η Όλγα Φιάσκα, που ωστόσο εγκατέλειψε τον αγώνα της περίπου στο 10ο χιλιόμετρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της αποστολής είχαν να αντιμετωπίσουν και την απώλεια των αποσκευών τους, οι οποίες δεν έφτασαν ποτέ στην Τουρκία.