ΞεΣκουριάΖω: Εντάχθηκε στη βαθμολογία της ITRA όσο και της UTMB Index

 Runbeat Team   13:19 27-06-2023  

ΞεΣκουριάΖω: Εντάχθηκε στη βαθμολογία της ITRA όσο και της UTMB Index


Με βαθμολογικό ενδιαφέρον θα διεξαχθεί φέτος ο επετειακός 10ος αγώνας ΞεΣκουριάΖω, τον οποίο διοργανώνει την 1η Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγιάς με την υποστήριξη της Ομάδας Διάσωσης Μεγάλης Παναγιάς και του Δασικού Συνεταιρισμού Μεγάλης Παναγιάς.

Η διοργάνωση εντάχθηκε στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινού Τρεξίματος (ITRA) και στο διεθνή οργανισμό UTMB κάτι που σημαίνει ότι οι μετέχοντες δρομείς θα μπορούν να συγκεντρώσουν βαθμολογία για τους μεγάλους αγώνες ορεινού τρεξίματος.

Πολύ σύντομα, μάλιστα, θα ανοίξουν και οι εγγραφές.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η διοργάνωση του ΞεΣκουριάΖω φέτος κλείνει 10 χρόνια. Σε αυτόν το 10ο αγώνα ορεινού τρεξίματος επιλέγουμε να αναβαθμίσουμε τόσο τους αγώνες και τα μονοπάτια τους, όσο και να δώσουμε τη δυνατότητα βαθμών σε αθλητές και αθλήτριες που θέλουν να λάβουν μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις.

Γι’ αυτό και καταθέσαμε αίτημα ένταξης τόσο στην παγκόσμια ομοσπονδία ορεινού τρεξίματος (ITRA) όσο και στο διεθνή οργανισμό UTMB για έγκριση της διοργάνωσης και συμπερίληψη στο καλεντάρι του “UTMB Index Races”.

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το ΞεΣκουριάΖω αποτελεί πλέον επίσημο μέλος της ITRA ενώ ο αγώνας των 24km έχει ενταχθεί τόσο στην βαθμολογία της ITRA (1 – ITRA Point) όσο και της UTMB Index.

Ο καιρός πλησιάζει. Δίνουμε ραντεβού 01 Οκτώβρη στην Μεγάλη Παναγία, σε έναν αγώνα για τα δάση, τα νερά, τις ζωές μας. Μείνετε συντονισμένοι. Σε λίγες μέρες η αναλυτική προκήρυξη και το άνοιγμα των εγγραφών!».