Ξέσπασμα Ανδρέογλου με σκληρή «γλώσσα» για το «κόψιμό» του από το Βαλκανικό

 Runbeat Team   10:26 27-05-2024  

Ξέσπασμα Ανδρέογλου με σκληρή «γλώσσα» για το «κόψιμό» του από το Βαλκανικό


Το Βαλκανικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με πολλά μετάλλια για την ελληνική αποστολή, ωστόσο, άφησε και πίκρα σε ορισμένους αθλητές, οι οποίοι δε βρέθηκαν στην αποστολή. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Αντώνης Ανδρέογλου, ο οποίος θεωρούσε ότι είχε θέση στην αποστολή και κακώς κόπηκε.

Ο δεκαθλητής, μία ημέρα πριν την έναρξη των αγώνων στη Σμύρνη, εξέφρασε δημόσια την άποψή του, ανέλυσε το σκεπτικό του και στάθηκε στο γεγονός ότι κάποιοι αποφάσισαν λάθος να αφήσουν εκείνον εκτός και τον δίδυμο αδελφό του Άγγελο Ανδρέογλου χωρίς προπονητή (ο αδελφός του παρεμπίπτοντος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο).

 

Στην ανάρτησή του ο Αντώνης Ανδρέογλου τόνισε:  

«Αύριο το Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου στην Σμύρνη.

Δυστυχώς δεν είμαι μέλος της ομάδας, παρόλο που είμαι ο δεύτερος καλύτερος δεκαθλητής (πρώτος είναι ο αδερφός μου). Μια απόφαση αυτών που κόβουν και ράβουν.

Εκείνος πάλι θα αγωνιστεί μόνος (χωρίς προπονητή) σε μια κατά τα άλλα μεγάλη αποστολή συνολικά -θαρρώ- 75 ατόμων.

Δεν έχει να κάνει με εμένα, δεν είναι προσωπικό αυτό που συνέβη. Προηγήθηκαν όμως σας βεβαιώνω πολλές μάταιες προσπάθειες και τηλεφωνήματα για να είμαι στην ομάδα όπως θα έπρεπε.

Στα σύνθετα υποτίθεται ότι η ομοσπονδία πλέον θα έστελνε 2 δεκαθλητές και 2 επταθλήτριες. Η ομάδα περιλαμβάνει 2 επταθλήτριες κανονικά και 1 δεκαθλητή (τον αδερφό μου) ο οποίος θα ζητιανεύει βοήθεια από τους προπονητές της αποστολής και θα είναι ο μοναδικός σύνθετος που δεν θα έχει τον δικό του προπονητή στον αγώνα.

Ίσως το γεγονός ότι είμαστε δίδυμοι είναι ελαφρυντικό ή νιώθουν κάποιοι ότι έλα μωρέ ένα εισιτήριο για Ανδρέογλου φτάνει.

Δεν θα έγραφα αυτά εάν υπήρχε μια καλή δικαιολογία που χάνω έναν αγώνα στον οποίο (και συμφώνα με τις συμμετοχές) θα ήμουν στο βάθρο με κλειστά μάτια και με μια πολύ καλή ανταμοιβή για το ranking μου.

Δεν θέλω να το παίξω στεναχωρημένος και ταραξίας γιατί δεν είμαι τίποτα από τα δύο. 

Θεωρώ αυτό που συμβαίνει ΛΑΘΟΣ και δεν μπορώ να το αφήσω χωρίς να πω κουβέντα.

Με όποιον και να μίλησα  προπονητή ή αθλητή αυτό που άκουσα ίσως και στο 100% των περιπτώσεων ήταν: "Αφού είναι μαλάκες, τι περιμένεις".

Μου έκανε εντύπωση ότι όλοι έχουν τέτοια γνώμη.

Τέτοιες μαλακίες όμως καλό είναι να μην συνεχίζονται.

Αν είναι να επιλεγόμαστε με αντικειμενικά κριτήρια, δέχομαι να κάτσω σπίτι γνωρίζοντας ότι απέτυχα. Δεν υπάρχουν όμως και δεν χρειάζεται να εμβαθύνω γιατί δεν θέλω να φανεί ότι τα βάζω με συγκεκριμένους αθλητές, κάτι που σίγουρα δεν έχω σκοπό να κάνω. (Οι αθλητές στο 99% των περιπτώσεων δεν φταίνε σε τίποτα γιατί η δουλειά τους είναι να αγωνίζονται και καλά θα κάνουν να το διεκδικούν).

Είναι αλαζονικό όμως αυτά τα λίγα άτομα που έχουν το χαρτί και το μολύβι να πιστεύουν οτι "είναι" η εθνική ομάδα ενώ η θέση τους απαιτεί να **υπηρετούν** την εθνική ομάδα κάτι που είναι πολύ σοβαρό.

Η αλαζονική συμπεριφορά και η ύβρις -κατά συνέπεια- είναι κάτι που στην αρχαία Αθήνα καταδικαζόταν ως έγκλημα.

Γνώρισμα της ύβρεως, η έλλειψη σεβασμού και όποιος δεν έχει σεβασμό για κάτι, το περιφρονεί. Στην περίπτωση μας εσείς τους αθλητές.

Και βέβαια πάλι σύμφωνα με τους αρχαίους μετά την επαναλαμβανόμενη ύβρη και την θόλωση του μυαλού (άτη), έρχεται η νέμεσις (οργή των θεών) και η τίσις (η τιμωρία/συντριβή).

Μακάρι να μην γνωρίσετε τα δύο τελευταία με κανέναν τρόπο.

Αλλά ρε παιδιά, μην είστε με το μέρος μας μόνο όταν σας συμφέρει.

Το θέμα λήγει με αυτό το ποστ. Ο Θεός μαζί σας

Καλή επιτυχία σε όλα τα τσακάλια της αποστολής».

Δείτε την ανάρτηση του Ανδρέογλου: