Ξεχωρίζει η παρουσία των Kwizera και Mawia στο Cross Internacional στη Μαδρίτη

 Runbeat Team   11:24 26-11-2022  

Ξεχωρίζει η παρουσία των Kwizera και Mawia στο Cross Internacional στη Μαδρίτη


Η συμμετοχή του Rodrigue Kwizera από το Μπουρούντι και της Lucy Mawia από την Κένυα ξεχωρίζει στο Cross Internacional de la Constitución, τον 7ο σταθμό των «χρυσών» συναντήσεων Cross Country της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 27/11 στο Αλκομπέντας στα περίχωρα της Μαδρίτης.

Ο Kwizera ήταν άνετος νικητής του συγκεκριμένου αγώνα πέρυσι, όμως τελικά ακυρώθηκε επειδή δε φορούσε τη στολή της ισπανικής ομάδας του, Playas de Castellón. Φέτος θα μπει σε θέση εκκίνησης με στόχο να τα κάνει όλα σωστά και να πάρει τον τίτλο που του στερήθηκε πέρυσι.

 

Ξεκίνησε τη σεζόν του στα μέσα Οκτωβρίου με τη 2η θέση στο Castellón τερματίζοντας πίσω από τον Thierry Ndikumwenayo, ενώ την επόμενη εβδομάδα κέρδισε στο Αμορεμπιέτα, και δύο εβδομάδες αργότερα σημείωσε 27:24 για να κερδίσει έναν αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων κατάβασης στο Αλκομπέντας. Ήταν τρίτος στην Αταπουέρκα και δεύτερος στη Σεβίλλη.

Κύριος ανταγωνιστής του Kwizera στον αυριανό αγώνα είναι ο Merhawi Mebrahtu από την Ερυθραίας. Ο 19χρονος «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής U20 στα 5000 μέτρα έχει αγωνιστεί στην Ισπανία ήδη τρεις φορές αυτό το μήνα. Ήταν δεύτερος στη Σόρια, τέταρτος στην Αταπουέρκα και πέμπτος στη Σεβίλλη.

Με μόλις δύο Αφρικανούς να μετέχουν στον αγώνα των 10,1χλμ θα δοθεί η δυνατότητα σε αρκετούς Ισπανούς να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας μία θέση στο βάθρο.

Οι κορυφαίοι Ισπανοί δρομείς έχουν ήδη εξασφαλίσει μία θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Τορίνο στις 11 Δεκεμβρίου.

Στον αγώνα των γυναικών απόστασης 8,1χλμ ξεχωρίζει η παρουσία της Lucy Mawia, της Francine Niyomukunzi από το Μπουρούντι και της Ιταλίδας Nadia Battocletti.

Η πρώτη έχει αγωνιστεί πολλές φορές επί ισπανικού εδάφους και ήταν μόνιμα στο βάθρο τα τελευταία χρόνια σε Σορία, Αλκομπέντας και Αταπουέρκα. Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και η Niyomukunzi, η οποία σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα 5χλμ (15:19.20) πριν από περίπου ένα μήνα.

Από εκεί και πέρα, αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας της Battocleltti πριν το Ευρωπαϊκό Cross Country, όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτρια στην κατηγορία U23.

Θετικά είναι και τα μηνύματα από τη μετεωρολογική υπηρεσία καθώς προβλέπει μία ηλιόλουστη χωρίς ανέμους ημέρα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 14 βαθμούς κελσίου.