Ξεχωρίζει η παρουσία του Rodrigue Kwizera και της Francine Niyonsaba στην Ισπανία

 Runbeat Team   14:34 17-12-2022  

Ξεχωρίζει η παρουσία του Rodrigue Kwizera και της Francine Niyonsaba στην Ισπανία


Ο Rodrigue Kwizera στους άνδρες και η Francine Niyonsaba στις γυναίκες αποτελούν τα κορυφαία ονόματα από τους μετέχοντες στο 42ο Cross Internacional de Venta de Banos, την 9η «χρυσή» Cross Country της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που είναι προγραμματισμένη για αύριο Κυριακή 18/12.

 

Παρά το γεγονός ότι έχει μόλις 6500 κατοίκους, το μικρό ισπανικό χωριό Venta de Banos φιλοξενεί αυτή την κορυφαία εκδήλωση cross country από το 1980 και αύριο η μάχη αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστική.

Ο περσινός νικητής του Cross Country Tour, Rodrigue Kwizera, θα διακόψει για λίγο την προπόνησή του στο υψόμετρο της Σιέρα Νεβάδα για να αγωνιστεί αύριο στο Venta de Banos. Στον τελευταίο του αγώνα πριν τρεις εβδομάδες στο Alcobendas ο 23χρονος πρωταθλητής από το Μπουρουντί ήταν νικητής με μεγάλη άνεση.

Βασικός αντίπαλος του Kwizera στον αγώνα των 10.575 μέτρων θα είναι ο συμπατριώτης του Agide Nduwimana, ενώ ο μόνος άλλος ξένος αγωνιζόμενος θα είναι πρωταθλητής των 3.000μ. στιπλ από την Πορτογαλία, ο Etson Barros. Ο 21χρονος τερμάτισε στην 47η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο Τορίνο.

Από εκεί και πέρα στην εκκίνηση θα βρεθούν αρκετοί Ισπανοί δρομείς με σημαντικότερο τον Abdessamad Oukhelfen. Ο ανερχόμενος Ισπανός πρωταθλητής θα συνοδεύεται από τον Nassim Hassaous και τον Adel Mechaal που επίσης έχουν αρκετές επιτυχίες στο αγώνισμα.

Στον αγώνα των γυναικών, ξεχωρίζει η παρουσία της Ολυμπιονίκης και παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Francine Niyonsaba, η οποία επιστρέφει στη δράση για πρώτη φορά μετά τον τελευταίο της αγώνα τον περασμένο Αύγουστο.

Η αθλήτρια από το Μπουρουντί έχει μικρή εμπειρία από τους αγώνες cross country και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσει αύριο στην απόσταση των 7.975μ.

Οι Ισπανίδες αθλήτριες θα είναι οι Irene Sanchez-Escribano, Isabel Barreiro, Carolina Robles και Marta Garcia. Είναι όλες μέλη της ισπανικής ομάδας που τερμάτισε τέταρτη στο Τορίνο.

Στις αξιοσημείωτες συμμετοχές βρίσκεται και η Emine Mechaal από την Τουρκία και η επίσης ισπανίδα Laura Luengo, που έχει μεγάλη εμπειρία στο αγώνισμα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μια ηλιόλουστη μέρα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 10°C. Θα υπάρξουν, ωστόσο, μερικά λασπωμένα κομμάτια στη διαδρομή καθώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπήρξε έντονη βροχόπτωση.