Κωνσταντινούπολη 2023: Ωραίοι τελικοί και συναρπαστικές αναμετρήσεις στους τελικούς της 3ης ημέρας

 Runbeat Team   8:27 05-03-2023  

Κωνσταντινούπολη 2023: Ωραίοι τελικοί και συναρπαστικές αναμετρήσεις στους τελικούς της 3ης ημέρας


Όμορφο θέαμα παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν την Atakoy Arena για τους τελικούς της 3ης αγωνιστικής ημέρας.

Ο τελικός των 60 μ. των ανδρών ήταν Ιταλική υπόθεση! Ο Σάμουελ Τσεκαρέλι έκανε σε… επανάληψη την κούρσα του ιταλικού πρωταθλήματος και τερμάτισε στην πρώτη θέση με 6.48, αφήνοντας δεύτερο τον Μαρσέλ Τζέικομπς (6.50), που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Μάλιστα μετά τον τερματισμό έδειχνε να πονά στον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός Χένρικ Λάρσον που με 6.53 βελτίωσε το ρεκόρ της χώρας του. Τον ίδιο χρόνο έκανε και ο Πολωνός Ντομινίκ Κόπετς έμεινε όμως στην τέταρτη θέση για ένα χιλιοστό έχοντας ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

 

Στα 400άρια οι πρώτες θέσεις σε άνδρες και γυναίκες είχαν…δοθεί πριν καν γίνουν οι κούρσες! Ο Κάρστεν Βάρχολμ βέβαια δυσκολεύτηκε λίγο καθώς στην προσπάθεια του να καθαρίσει από νωρίς την κούρσα και να πετύχει ένα ακόμη ρεκόρ, έφυγε γρήγορα στα πρώτα 200 μ. κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τον φτάσουν οι αντίπαλοι του λίγο πριν από τον τερματισμό, με τον Νορβηγό να κάνει βουτιά προκειμένου να “κόψει” πρώτος το νήμα. Το κατάφερε όμως με χρόνο 45.35 με τον Βέλγο Τζούλιεν Βάτριν να κάνει την καλύτερη κούρσα της ζωής του αλλά και της χώρας του με 45.44 και να κατακτά τελικά το ασημένιο μετάλλιο. Στην τρίτη θέση ήταν ο Σουηδός Καρλ Μπένγκτστρομ με 45.77.

Στις γυναίκες τα πράγματα για το φαβορί ήταν πιο απλά!

 

Η Φέμκε Μπολ μπήκε στην κούρσα με την άνεση της κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ των 400 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 49.85. Αυτό που ήταν έκπληξη ήταν ότι… παρέσυρε και την συμπατριώτισσα της, την Ολλανδή Λικέρ Κλάβερ να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο με 50.57. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Αννα Κιελμπασίνσκα με 51.25.

Οι Τούρκοι σήμερα είχαν ένα καλό λόγο να επισκεφθούν το στάδιο, καθώς είδαν την Τούγκμπα Ντανισμάζ να τους χαρίζει το πρώτο – χρυσό – μετάλλιο στη διοργάνωση.

Η Τουρκάλα εκμεταλλεύτηκε την κακή μέρα των αντιπάλων της και κυρίως της Πατρίτσια Μαμόνα (χάλκινο μετάλλιο με 14,16 μ.) και στο πρώτο της κιόλας άλμα βελτίωσε το ρεκόρ της χώρας της με 14,31 μέτρα. Στη συνέχεια ρίσκαρε για ένα ακόμη μεγαλύτερο άλμα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει τέσσερα συνεχόμενα άκυρα. Το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν των γυναικών πήρε η Ιταλίδα Ντάρια Ντερκάς με 14,20 μέτρα.