Λ. Ζενέγια: «Ονειρευόμουν το πανελλήνιο ρεκόρ – Μπορώ να τρέξω γρηγορότερα»

 Πάνος Κατσαρός   18:48 03-07-2024  

Λ. Ζενέγια: «Ονειρευόμουν το πανελλήνιο ρεκόρ – Μπορώ να τρέξω γρηγορότερα»


Η Λάουρα Ζενέγια βρέθηκε ανάμεσα στις αθλήτριες που «έλαμψαν» στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου καθώς κατέκτησε τρία μετάλλια και σημείωσε το μοναδικό πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών και μάλιστα στην κατηγορία Κ23.

Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Μακεδονίας ήταν πρώτη στα 400 μ. εμπ., δεύτερη στα 400 μ και τη σκυτάλη 4Χ400 μέτρα και σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 στα 400μ. εμπόδια γυναικών με χρόνο 57.08 και κατέρριψε το 57.25 της Χριστίνας Πανάγου από το 1999. Παράλληλα, με το νέο ατομικό ρεκόρ που σημείωσε στο 400μ. (53.96), έγινε η πέμπτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

 

Μιλώντας στο Runbeat, η Λάουρα Ζενέγια έδειξε ικανοποιημένη από τις εμφανίσεις της στον Βόλο, τονίζοντας χαρακτηριστικά μάλιστα ότι μπορεί να τρέξει ακόμα γρηγορότερα.

«Για την εμφάνιση μου στα 400μ είμαι αρκετά ικανοποιημένη με τον χρόνο μου (53.96) αν και ξέρω ότι μπορώ να τρέξω ακόμα γρηγορότερα. Γενικά περνάω μαλακά τα πρώτα 250μ αλλά νομίζω πως αυτή την φορά… παρακοιμήθηκα στην αρχή και άντε να το μαζέψεις μετά» είπε αρχικά η γεννημένη το 2003 αθλήτρια, που στη συνέχεια τόνισε:

«Για την εμφάνιση μου στα 400μ. εμπόδια είμαι πάρα πολύ χαρούμενη καθώς πέτυχα ένα πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο ονειρευόμουν από την αρχή της σεζόν! Αν και δεν το περίμενα να το πετύχω την Κυριακή γιατί πίστευα ότι θα μου βγει η κούραση από το 400αρι του Σαββάτου. Τελικά όμως ένιωθα πολύ δυνατή και ο συναγωνισμός με την Δήμητρα Γναφάκη βοήθησε πολύ!».

Λ. Ζενέγια: «Ονειρευόμουν το πανελλήνιο ρεκόρ – Μπορώ να τρέξω γρηγορότερα» runbeat.gr

Εμμανουηλίδου, Ελιμπιώνα Ζενέγια, Λάουρα Ζενέγια και Ολυμπία Καραγιάννη

 

Κλείνοντας, η νεαρή αθλήτρια αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους της: «Η σεζόν για εμένα τελείωσε φέτος! Ο στόχος μου κάθε χρονιά είναι να βελτιώνομαι και να γίνομαι γρηγορότερη. Σίγουρα το μυαλό μου για την επόμενη σεζόν βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 όπου εκεί θέλω να βρίσκομαι στον τελικό και γιατί όχι να πετύχω και μια διάκριση!».