M. Michishita: Η 44χρονη με μειωμένη όραση νικήτρια στον Μαραθώνιο των Παραολυμπιακών με χρόνο 3:00:50!

 Runbeat Team   15:42 05-09-2021  

M. Michishita: Η 44χρονη με μειωμένη όραση νικήτρια στον Μαραθώνιο των Παραολυμπιακών με χρόνο 3:00:50!


Η Γιαπωνέζα Misato Michishita πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και μαζί με τον οδηγό της, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο γυναικών κατηγορίας Τ12 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Michishita κατάφερε στα 44 της, να πάρει το χρυσό «εντός έδρας», μετά από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ρίο. Για να φτάσει σε αυτή τη σημαντική νίκη, η Γιαπωνέζα δρομέας με προβλήματα όρασης χρειάστηκε να ολοκληρώσει τον αγώνα σε 3 ώρες και 50 δευτερόλεπτα.

 

«Ήμασταν αποφασισμένοι να… τελειώσουμε τη δουλειά που είχαμε αφήσει στη μέση πριν από πέντε χρόνια» είπε η Michishita για την ομάδα της, που περιλαμβάνει τους οδηγούς Jun Shida και Yuka Aoyama.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Elena Pautova από την Παραολυμπιακή επιτροπή της Ρωσίας, ενώ η Louzanne Coetzee από τη Νότια Αφρική πήρε το χάλκινο. Αξίζει να αναφερθεί πως ο αγώνας έγινε κάτω από αρκετά δύσκολες καιρικές συνθήκες, με 21 βαθμούς Κελσίου και 90% υγρασία. Για την κατάκτηση του χρυσού, η Michishita έτρεξε με 4:17 pace κατά μέσο όρο.

Πηγή φωτογραφίας: Japan Times