Μ. Τεντόγλου: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων»

 Runbeat Team   11:38 05-03-2023  

Μ. Τεντόγλου: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων»


Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη, καταφέρνοντας να κατακτήσει το τρίτο του σερί χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, και να γίνει ο μοναδικός άλτης που το έχει καταφέρει. Στις δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τον αγώνα του, ο αθλητής από τα Γρεβενά τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες που ήταν στο στάδιο σήμερα, έκαναν φανταστική κερκίδα, ήταν πολύ ωραία. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν όσο καλός θα έπρεπε, μάλλον φταίει ότι ο αγώνας ήταν πρωί και με δυσκόλεψε. Είμαι ευχαριστημένος. Το πρώτο άλμα μου ήταν απλά το ξεκίνημά μου, κανονικά στη συνέχεια κάνω πιο μεγάλα. Σίγουρα φταίει το πρωινό ξύπνημα, αν ήταν απόγευμα θα έκανα 8,50μ., το υπόσχομαι. Κοιμόμουν και κάτι περίεργες ώρες για να φτιάξω όσο μπορώ το πρωινό ξύπνημα».

 

Ο πρωταθλητής Ευρώπης αναφέρθηκε και στην τραγωδία των Τεμπών, αλλά και στους επόμενους στόχους του:

«Είναι τραγικό αυτό που έγινε, πραγματικά ντρέπομαι. Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Νυφαντόπουλος, δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να κάνουμε εμείς να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων, είμαστε εδώ για να κάνουμε τους αγώνες μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τους ανθρώπους αυτούς, καλύτερα είναι να μην πούμε κάτι εμείς. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για Πανελλήνιο ρεκόρ και χρυσό στην Βουδαπέστη».