Μ. Τεντόγλου: Πλούσιο το αγωνιστικό του πρόγραμμα με έντονη παρουσία στα Diamond League

 Runbeat Team   16:43 12-05-2022  

Μ. Τεντόγλου: Πλούσιο το αγωνιστικό του πρόγραμμα με έντονη παρουσία στα Diamond League


Ο πρώτος κύκλος αγώνων του Μίλτου Τεντόγλου βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να κορυφωθεί στο τέλος του μήνα στην Καλλιθέα (25/5).

 

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έκανε την τελευταία του εμφάνιση στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού, όπου με το 60% της φόρας του κατάφερε να πετύχει 8,28 μέτρα. Ο έμπειρος αθλητής είχε κάποια θέματα με τη φορά του, που δεν του επέτρεψαν να πετύχει μια ακόμη μεγαλύτερη επίδοση.

Ο προπονητής του, Γιώργος Πομασκι, προσανατολίζεται στο να του διατηρήσει τη μικρότερη φορά για όλους τους αγώνες του Μαϊου. «Στο μίτινγκ της Καλλιθέας θα αγωνιστεί έτσι κι αλλιώς με μικρότερη φορά, αφού ο διάδρομος είναι μικρός, οπότε θεωρώ πιο σωστό να διατηρήσει την ίδια και για τον αγώνα των Παπαφλεσσειων, προκειμένου να μην κάνουμε αλλαγές στις προπονήσεις», είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο τομεάρχης αλμάτων και συμπλήρωσε: «Στις 31 του μηνός θα πάρει μέρος στο μίτινγκ της Οστράβα έπειτα έχει τρεις συμμετοχές σε Diamond League, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».





Ο Τεντόγλου θα συμμετάσχει στο Ραμπάτ (5/6), στο Όσλο (16/6), στη Στοκχόλμη (30/6), ενώ θα δώσει το παρών και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης (25-26/6). Ο Τεντόγλου επέλεξε φέτος να συμμετάσχει σε αρκετούς εντός συνόρων αγώνων και να δώσει έτσι την ευκαιρία στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες του. Ο αθλητής μετά το Όρεγκον θα αγωνιστεί και στο Diamond League στο Χορζόφ (6/8), στον τελευταίο του αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.