Μ. Τεντόγλου: «Πονάει το πόδι μου, αλλά είμαι σε τρομερή κατάσταση»

 Runbeat Team   17:57 01-03-2021  

Μ. Τεντόγλου: «Πονάει το πόδι μου, αλλά είμαι σε τρομερή κατάσταση»


Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2018 στον ανοιχτό και του 2019 στον κλειστό, Μίλτος Τεντόγλου θα ταξιδέψει στην Πολωνία και το Τορούν ως το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο μήκος. Ωστόσο, αυτή τη φορά η υπόθεση νίκη θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την δική του ετοιμότητα. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ τονίζοντας πως: "Πονάει αρκετά το γόνατο μου και για να καταφέρω να πετύχω το στόχο μου, θα πρέπει να κάνω μόνο ένα άλμα στον προκριματικό, γιατί αν χρειαστεί και δεύτερο δε ξέρω στη συνέχεια αν θα μπορέσω να είμαι καλά στον τελικό", ενώ εν συνεχεία συμπλήρωσε: "Θα αγωνιστώ και πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά. Απλώς αυτή τη φορά δεν θα είναι όλα τέλεια. Θα πρέπει να δείξω ετοιμότητα. Μπορεί να πονάει το πόδι μου, αλλά είμαι σε τρομερή κατάσταση και ίσως είναι αρκετό ακόμη κι ένα άλμα για να νικήσω τον αγώνα. Πιστεύω θα μπορώ να είμαι αποτελεσματικός, ωστόσο όλα θα κριθούν από τις ενοχλήσεις που θα έχω".

Ο Τεντόγλου τις τελευταίες εβδομάδες ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα και δεν έχει κάνει άλματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα. "Δεν με ανησυχεί που δεν έχω κάνει άλματα. Θεωρώ πως η νίκη είναι εύκολη. Νιώθω σίγουρος για τον εαυτό μου, πιο σίγουρος από ότι δύο χρόνια πριν. Πιστεύω πως είμαι με διαφορά καλύτερος από όλους, έχω πολύ εμπειρία, ξέρω πως είναι να νικάω τον τίτλο και το στάδιο είναι φοβερό. Έχω κάνει κι άλλες φορές μεγάλα άλματα στις πρώτες προσπάθειες και αυτό θα επιδιώξω και τώρα, παρότι μου αρέσει να αντιδρώ στα τελευταία άλματα".

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι θεωρεί πως ο μόνος αθλητής που μπορεί να πάει μακριά είναι ο Μόντλερ. "Θεωρώ πως μόνο ο Μόντλερ μπορεί να φτάσει στα 8,20 μ. με 8,25 μ., από εκεί και πέρα δεν βλέπω κάποιον που μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο. Βέβαια σε έναν αγώνων ποτέ δεν μπορεί να ξέρεις τι θα συμβεί", κατέληξε ο Τεντόγλου, που θα ταξιδέψει στην Πολωνία με άλμα στα 8,21 μ. στα πόδια του, επίδοση που τον φέρνει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο νεαρός έχει ατομικό ρεκόρ 8,38 μ., από τη διοργάνωση του 2019 στην Γλασκώβη.