Οι 75 αθλητές που αποτελούν τον βασικό κορμό του νέου σχεδιασμού της Ομοσπονδίας

 Runbeat Team   20:40 28-10-2021  

Οι 75 αθλητές που αποτελούν τον βασικό κορμό του νέου σχεδιασμού της Ομοσπονδίας


Έξι δυνατά ονόματα στην πρώτη κατηγορία και συνολικά 75 αθλητές και αθλήτριες στο σύνολο των κατηγοριών αποτελούν τον βασικό κορμό του νέου σχεδιασμού, που επικυρώθηκε στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

 

Οι αθλητές και αθλήτριες κατάφεραν να ενταχθούν σε καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες χάρη στις παρουσίες τους την χρονιά που πέρασε, τη διάκριση σε μεγάλες διοργανώσεις και τη θέση τους στο παγκόσμιο ράνκινγκ.

Ο αριθμός των αθλητών και αθλητριών που εντάχθηκαν στο σχεδιασμό σε σχέση με το 2021 είναι ιδιαίτερα αυξημένος, αφού την περασμένη χρονιά οι τέσσερις κατηγορίες "φιλοξενούσαν" 46 αθλητές και αθλήτριες.

Στην Γ΄ κατηγορία του σχεδιασμού εντάχθηκαν όσοι αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο δεν κατάφεραν για διάφορους λόγους να πετύχουν τις προϋποθέσεις ένταξης σε κάποια από τις κατηγορίες. Την πρόταση έκανε η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού και αποδέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να μην μείνουν έξω σπουδαίοι αθλητές, που χρειάζονται τη στήριξη της Ομοσπονδίας.  

Η πρόταση της Επιτροπής Αθλητισμού για τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα ενταχθούν στο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς έγινε δεκτή ομόφωνα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Το παρών στη συνεδρίαση του συμβουλίου έδωσαν όλα μέλη, εκτός από τον αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Μελαχρινό.

Αναλυτικά οι κατηγορίες σχεδιασμού της νέας χρονιάς

Photo

Photo