Μαραθώνιος Βοστώνης: Μεγάλος θριαμβευτής ο Chebet με αντίπαλο τον Kipchoge που έμεινε από δυνάμεις μετά από τον εκνευρισμό του στα 21km

 Πάνος Κατσαρός   18:47 17-04-2023  

Μαραθώνιος Βοστώνης: Μεγάλος θριαμβευτής ο Chebet με αντίπαλο τον Kipchoge που έμεινε από δυνάμεις μετά από τον εκνευρισμό του στα 21km


Ο Evans Chebet ήταν ο μεγάλος νικητής του μαραθωνίου της Βοστώνης, τερματίζοντας πρώτος σε έναν δύσκολο αγώνα κόντρα σε κορυφαίους αθλητές αλλά και εναντίον του Eliud Kipchoge, που έμεινε πίσω, μένοντας εκτός βάθρου.

 

Ο Κενυάτης δρομέας σημείωσε μία πολύ καλή εμφάνιση, επικρατώντας του μεγάλου φαβορί του αγώνα Eliud Kipchoge, ο οποίος δεν κατάφερε να πλασαριστεί σε μία από τις πρώτες τρεις θέσεις και κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του. O Chebet τερμάτισε σε 2:05:54 και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Gabriel Geay με χρόνο 2:06:04. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Benson Kipruto με χρόνο 2:06:06.

Δείτε τον τερματισμό του αγώνα:

Το μεγάλο φαβορί του αγώνα, ο Eliud Kipchoge, ταξίδεψε στην Βοστώνη με μοναδικό στόχο να κάνει το 5/6 στους Major μαραθωνίους και να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει ο πρώτος που τους κερδίζει όλους. Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ έδειξε να εκνευρίζεται στο 21ο χιλιόμετρο του αγώνα, όταν ζήτησε από τους άλλους δρομείς του leading group να τον περάσουν για να μην έχει ο ίδιος τον ρόλο του… λαγού, όμως εκείνοι παρέμειναν πίσω του.

Από ένα σημείο κι έπειτα ο Κενυάτης έδειξε ότι χάνει τον αυτοέλεγχό του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχασε το μπουκάλι του σε τουλάχιστον δύο σταθμούς τροφοδοσίας, κάτι το οποίο επίσης του δημιούργησε πρόβλημα. Ο Kipchoge έδειξε για ακόμα μία φορά γιατί είναι μεγάλος αθλητής, αφού παρέμεινε στον αγώνα, παρότι γνώριζε ότι έχει μείνει μακριά από την κορυφή ήδη από το 25ο χιλιόμετρο. Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στον μαραθώνιο τερμάτισε εν τέλει στην 6η θέση στη Βοστώνη με χρόνο 2:09:23, δείχνοντας επίσης ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό πόδι.

Δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.