Μαραθώνιος Κρήτης: «Φιλοδοξούμε να έχουμε ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 2.500 δρομείς»

 Runbeat Team   17:57 13-12-2023  

Μαραθώνιος Κρήτης: «Φιλοδοξούμε να έχουμε ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 2.500 δρομείς»


Ο 8ος Μαραθώνιος Κρήτης είναι προγραμματισμένος για τις 14 Απριλίου 2024, με τους διοργανωτές να έχουν ξεκινήσει από τώρα τις ετοιμασίες, με στόχο να υπάρξει ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος ανέπτυξε σημαντικό θρησκευτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην Κρήτη, ενώ ο Αγώνας Δρόμου των 10 χλμ. είναι αφιερωμένος στον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έδωσε τη ζωή του προασπίζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο.

 

Ο Αγώνας Δρόμου των 5 χλμ. του Μαραθωνίου Κρήτης είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με καταγωγή από τα Χανιά, και ο Αγώνας Δρόμου των 2,5 χλμ. είναι αφιερωμένος στις Ολυμπιακές αξίες.

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης περιλαμβάνει ποικίλες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κορυφώνεται με τους Αγώνες δρόμου όλων των αποστάσεων της Κυριακής 14 Απριλίου.

Ο μεγάλος αγώνας διοργανώνεται από τον ΣΔΥΧ, όπως πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων καθώς και παραστάτες όλους τους Δήμους του νομού.

Η νέα πρόεδρος του ΣΔΥΧ, Ελένη Πολυχρονάκη σε δηλώσεις της για τον Μαραθώνιο ανέφερε:

“ Το νέο Δ.Σ. και εγώ ως πρόεδρος του ιστορικού «Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων», είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διοργανώνουμε για 8η φορά τον Μαραθώνιο Κρήτης το 2024.

Φέτος που έχουμε ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά την προετοιμασία της διοργάνωσης και φιλοδοξούμε να έχουμε ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 2.500 δρομείς σε όλα τα αγωνίσματα.

Οι νέες ανανεωμένες και ελκυστικές διαδρομές του Μαραθωνίου Κρήτης αποτελούν ιδανική ευκαιρία για νέα ρεκόρ στους αθλητές.

Προσκαλούμε όλους τους δρομείς κάθε επιπέδου και ηλικίας να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της Κρητικής φιλοξενίας και να θαυμάσουν τα μαγευτικά αξιοθέατα των Χανίων σε κάθε διαδρομή.

Υποσχόμαστε μία αξέχαστη εμπειρία που όλοι οι συμμετέχοντας θα θέλουν να την ξαναζήσουν επιστρέφοντας κάθε χρόνο στα Χανιά μας“

 

O Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε:

«Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση διεξάγεται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στη πόλη των Χανίων. Ο Μαραθώνιος Κρήτης, αποτελεί πλέον θεσμό για τους δρομικούς αγώνες της χώρας μας στον οποίο συμμετέχει μεγάλος αριθμός αθλητών.

 Ο αγώνας έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος ανέπτυξε σημαντικό θρησκευτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην Κρήτη.

 Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε ιδιαίτερα το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων (ΣΔΥΧ) και τους φορείς που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή καθώς συμβάλλουν ανάδειξη και προβολή του τόπου μας. Προσκαλούμε τους πολίτες να πάρουν μέρος και να στηρίξει τη σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση.

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία».

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ως οικοδεσπότης του αγώνα στην πόλη του, σημειώνει σε δήλωσή του:

«Για μία ακόμη χρονιά συνεχίζουμε τη μεγάλη αθλητική παράδοση, με τη διοργάνωση που γίνεται θεσμός για την πόλη και την Κρήτη. Είναι η 8η συνεχή χρονιά του Μαραθωνίου Κρήτης και ο Δήμος Χανίων στηρίζει έμπρακτα και τη φετινή διεξαγωγή του, αποτελώντας περήφανο συνδιοργανωτή.

Είναι πλέον καθιερωμένη αυτή η δράση στη συνείδηση όλων μας, ως ένα από τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα του τόπου, που τιμούν με τη συμμετοχή τους και διαγωνίζονται εκατοντάδες πολίτες, μικροί και μεγάλοι, απ’ όλη την Ελλάδα.

Ακόμα πιο σπουδαίο σημείο αποτελεί η αφιέρωση και του φετινού αθλητικού γεγονότος στη δράση και το έργο του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη, ενώ πλαισιώνεται από δράσεις που σκοπό έχουν να τιμήσουν γεγονότα και πρόσωπα τα οποία έχουν σφραγίσει την ιστορία του νησιού διαχρονικά.

Όπως κάθε χρόνο, τιμάμε τη βαθιά παράδοση που έχουν τα Χανιά στον αθλητισμό και παρακινούμε όλους όσοι συμμετέχουν να αγωνιστούν με άμιλλα και σεβασμό στον θεσμό που προάγει τα αθλητικά ιδεώδη διεθνώς».