Μαραθώνιος Λονδίνου: Ίδια έπαθλα για όλους από φέτος

 Runbeat Team   19:13 22-02-2024  

Μαραθώνιος Λονδίνου: Ίδια έπαθλα για όλους από φέτος


Το χρηματικό έπαθλο για τους αγώνες με αναπηρικά αμαξίδια στον Μαραθώνιο του Λονδίνου 2024 θα είναι το ίδιο με εκείνο των αρτιμελών αθλητών, καθώς η διοργάνωση γίνεται έτσι η πρώτη που θα έχει ισάξια χρηματικά έπαθλα, δήλωσαν οι διοργανωτές την Πέμπτη.

Με αύξηση 54.500 δολάρια$ , το βραβείο για τον αγώνα με αναπηρικό καροτσάκι φέτος θα είναι 308.000, δηλαδή ίσο με αυτό των αρτιμελών αθλητών. Και οι τέσσερις νικητές των ελίτ αγώνων θα λάβουν 55.000 δολάρια, με τους δεύτερους να κερδίζουν 30.000 και τους τρίτους 22.500.

«Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας στην υπεράσπιση των συμμετεχόντων με αναπηρίες (και) είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη δέσμευσή μας στον αθλητισμό αναπηρίας με αυτή την κίνηση ορόσημο», δήλωσε ο Διευθυντής Εκδηλώσεων του Μαραθωνίου του Λονδίνου, Χιου Μπράσερ.

 

«Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια προς τη φιλοδοξία μας να κάνουμε τον TCS London Marathon τον πιο ποικιλόμορφο και δίκαιο Μαραθώνιο στον κόσμο, κι αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου».

Ο Βρετανός Ντέιβιντ Γουέιρ, έξι φορές χρυσός παραολυμπιονίκης και οκτώ φορές νικητής του Μαραθωνίου του Λονδίνου, ελπίζει ότι και άλλες διοργανώσεις θα πάρουν την ίδια απόφαση. «Και πάλι ο Μαραθώνιος του Λονδίνου έθεσε τον πήχη της ισοτιμίας σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα», είπε ο Γουέιρ.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό αναπηρίας και ελπίζω ότι άλλοι αγώνες και αθλητικοί φορείς μπορούν να το λάβουν υπόψη». Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ