Μαραθώνιος Παρισιού: Νικητής ο Gelmisa, ρεκόρ Γαλλίας ο Amdouni – Ρεκόρ κούρσας από την Jeptum στις γυναίκες (Vids)

 Runbeat Team   12:13 03-04-2022  

Μαραθώνιος Παρισιού: Νικητής ο Gelmisa, ρεκόρ Γαλλίας ο Amdouni – Ρεκόρ κούρσας από την Jeptum στις γυναίκες (Vids)


Σημαντικές επιδόσεις σημειώθηκαν στον μαραθώνιο στο Παρίσι, ο οποίος έγινε με πολύ μεγάλα ονόματα να διεκδικούν τις τρεις θέσεις στο βάθρο. Οι δρομείς που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους ήταν ο Deso Gelmisa και ο Morhad Amdouni στους άνδρες και η Judith Jeptum στις γυναίκες.





Ο Αιθίοπας Deso Gelmisa ήταν ο πρώτος δρομέας που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, με χρόνο 2:05.07, επικρατώντας δύσκολα του συμπατριώτη του Seifu Tura, που τερμάτισε πίσω του 2:05.10. O Γάλλος Moarhad Amdouni ξεχώρισε επίσης με την επίδοσή του, καθώς με χρόνο 2:05.22 κατέλαβε την τρίτη θέση και βελτίωσε το Εθνικό ρεκόρ στον μαραθώνιο, τερματίζοντας συγκινημένος.

Από την πλευρά των γυναικών, εντυπωσιακή ήταν η Judith Jeptum από την Κένυα, καθώς με χρόνο 2:19.48 σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά και ρεκόρ κούρσας, έχοντας πάρει τα ηνία του αγώνα από το 27ο χιλιόμετρο. Το προηγούμενο ρεκόρ κούρσας στον μαραθώνιο στο Παρίσι ήταν 2:20.55, το οποίο είχε κάνει πριν από πέντε χρόνια η Purity Rionoripo.

Η Fantu Jimma με 2:22.52 τερμάτισε στην δεύτερη θέση από τις γυναίκες, ενώ η BesuSado στην τρίτη με 2:23.16, με τις δύο δρομείς να είναι από την Αιθιοπία.

 

Στον αγώνα με χειρήλατο αμαξίδιο, νικητής αναδείχθηκε ο Γάλλος Julien Casoli με χρόνο 1:38.36.