Μαραθώνιος Σίδνεϋ: Ο Μαροκινός El Goumri αφιέρωσε τη νίκη του στα θύματα του σεισμού της πατρίδας του

 Runbeat Team   17:02 17-09-2023  

Μαραθώνιος Σίδνεϋ: Ο Μαροκινός El Goumri αφιέρωσε τη νίκη του στα θύματα του σεισμού της πατρίδας του


Ο Μαροκινός Othmane El Goumri τερμάτισε στην πρώτη θέση του μαραθωνίου του Σίδνεϋ σημειώνοντας χρόνο 2:08:19 και αφιερώνοντας τη νίκη του στα θύματα του σεισμού που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες την πατρίδα του προκαλώντας περίπου 2.800 θανάτους και πολλούς τραυματισμούς.

 

Ο El Goumri ήταν έτοιμος να αποσυρθεί από τον αγώνα μετά τον σεισμό, όμως τελικά ταξίδεψε στην Αυστραλία και νίκησε στον αγώνα, αφιερώνοντας συγκινημένος την προσπάθειά του στους συμπατριώτες του. Ο Μαροκινός αγωνίστηκε επίσης με μαύρο περιβραχιόνιο.

«Τελευταία στιγμή αποφάσισα να κάνω το ταξίδι για το Σίδνεϋ, σκεφτόμουν όλη την ώρα τους ανθρώπους στο Μαρόκο και αυτή η νίκη είναι γι’ αυτούς» τόνισε ο νικητής του αγώνα.

Δεύτερος στον μεγάλο αγώνα τερμάτισε ο Κενυάτης Kipngetich Korir με χρόνο 2:08:43, ενώ αρκετά πίσω τους τερμάτισε στην τρίτη θέση ο Molla Tamire από την Αιθιοπία με χρόνο 2:11:20. Στον αγώνα έλαβαν μέρος περίπου 17.000 αθλητές κάνοντας ρεκόρ, με την ζέστη να επηρεάζει τους δρομείς και να τους δυσκολεύει στην προσπάθειά τους.

Στις γυναίκες την πρωτιά πήρε η Betsy Saina από τις ΗΠΑ με 2:26:46, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Rahma Tusa Chota από την Αιθιοπία με 2:26:52. Η Κενυάτισσα Gladys Chesir Kiptagelai ήταν τρίτη με χρόνο 2:28:39.