Μαραθώνιος Σικάγο: Έγραψαν ιστορία τα πρώτα άτομα που νίκησαν στην κατηγορία non-binary!

 Runbeat Team   16:04 29-10-2022  

Μαραθώνιος Σικάγο: Έγραψαν ιστορία τα πρώτα άτομα που νίκησαν στην κατηγορία non-binary!


Στις 9 Οκτωβρίου διεξήχθη ο μαραθώνιος του Σικάγο, ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες του κόσμου με νικητή τον Kipruto με χρόνο 2:04:24, πολλές χιλιάδες συμμετοχές, αλλά και μία ιστορική, και σημαντική καινοτομία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, έλαβαν μέρος σε ξεχωριστή κατηγορία τα non-binary άτομα, δηλαδή αθλητές του μη-δυαδικού φύλου (περιγράφει οποιαδήποτε ταυτότητα φύλου που δεν είναι αποκλειστικά αρρενωπή ή θηλυκή, δηλαδή μία ταυτότητα που βρίσκεται έξω από τα «όρια» του δυαδικού φύλου), δείχνοντας ουσιαστικά τον «δρόμο» για όλους τους αγώνες του κόσμου.

 

Με δεδομένο ότι υπάρχουν αθλητές που δεν θεωρούν ότι ανήκουν στο ανδρικό ή στο γυναικείο φύλο, είναι σημαντικό να υπάρχει η κατηγορία που επιτρέπει σε όσους αισθάνονται non-binary να αγωνίζονται με τη δική τους «ταυτότητα».

Με ανάρτησή τους, οι διοργανωτές του μαραθωνίου του Σικάγο έδωσαν συγχαρητήρια σε όλα τα non-binary άτομα που αγωνίστηκαν και τερμάτισαν στον ιστορικό αγώνα, τα οποία ήταν 40. Στην πρώτη θέση τερμάτισε το Blank Bruno με χρόνο 2:47:12, στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Cal Calamia με χρόνο 2:58:50, ενώ στην τρίτη ανάμεσα στους non-binary αθλητές τερμάτισε το Elliot Paynter με χρόνο 3:21:32.