Μαραθώνιος Στοκχόλμης: Οι 3 πρώτοι έψαχναν μόνοι τους τη διαδρομή! (Vid)

 Runbeat Team   19:54 04-06-2022  

Μαραθώνιος Στοκχόλμης: Οι 3 πρώτοι έψαχναν μόνοι τους τη διαδρομή! (Vid)


Μεγάλο μπέρδεμα με την διοργάνωση του Μαραθωνίου της Στοκχόλμης που έγινε σήμερα (04/06) στην Σουηδία προέκυψε κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς οι πρώτοι τρεις δρομείς μπερδεύτηκαν και έψαχναν μόνοι τους τη διαδρομή.

Πιο συγκεκριμένα, οι Felix Kirwa, Kesete Merhawi και John Langat βρισκόντουσαν μπροστά με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους δρομείς, με στόχο να καταρρίψουν το ρεκόρ διαδρομής που είναι 2:10:10 από το 2019, από τον Αιθίοπα Nigussie Sahlesilassie. Οι τρεις δρομείς αναγκάστηκαν να κάνουν περίπου ένα χιλιόμετρο παραπάνω, καθώς μπέρδεψαν την διαδρομή, λόγω λάθους που υπήρχε από τους διοργανωτές του αγώνα.

 

Παρότι λοιπόν βγήκαν εκτός πορείας για περίπου 1 χιλιόμετρο, και οι τρεις σημείωσαν πολύ καλό χρόνο, δίχως όμως να καταφέρνει κάποιος να «χτυπήσει» το ρεκόρ διαδρομής, έχοντας χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα. Νικητής αναδείχθηκε ο Felix Kirwa με 2:11:08, δεύτερος ήταν ο Kesete Merhawi με 2:11:45 και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο John Langat με 2:12:13.

Μαραθώνιος Στοκχόλμης: Οι 3 πρώτοι έψαχναν μόνοι τους τη διαδρομή! runbeat.gr

«Είναι τρομερά λυπηρό και ατυχές αυτό που συνέβη. Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας μέχρι εκείνη τη στιγμή και οι δρομείς πήγαιναν για ρεκόρ κούρσας. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί» είπε ο υπεύθυνος του αγώνα, David Fridell.