Μαρινάκου: «Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες τόσο για τον κλειστό όσο και για τον ανοιχτό στίβο για το 2022»

 Runbeat Team   15:34 21-10-2021  

Μαρινάκου: «Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες τόσο για τον κλειστό όσο και για τον ανοιχτό στίβο για το 2022»


Για τους στόχους της ενόψει της νέας χρονιάς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ η Αναστασία Μαρινάκου. Μετά από την καλή σεζόν που προηγήθηκε, η έμπειρη αθλήτρια σκοπεύει να ξεκινήσει τη νέα χρονιά με καλές εμφανίσεις, προκειμένου να συνεχίσει δυνατά στους αγώνες του κλειστού.

Ανάμεσα στους στόχους της Μαρινάκου βρίσκεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, που θα αποτελέσει ένα από τα κριτήρια για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό, που θα γίνει το Δεκέμβριο στο Δουβλίνο. Η Ελληνίδα αθλήτρια θα λάβει μέρος στη διοργάνωση στα Τρίκαλα για να διεκδικήσει και τη συμμετοχή στη διοργάνωση του Δουβλίνου.

 

«Προέρχομαι από προετοιμασία στην Κύπρο, διάρκειας τριών εβδομάδων, η οποία πήγε πολύ καλά. Με ενδιαφέρει μια καλή εμφάνιση στον ανώμαλο κι έπειτα η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου. Γενικά το 2022 υπάρχουν υψηλές προσδοκίες τόσο για τον κλειστό όσο και για τον ανοιχτό στίβο, όπου θα επικεντρωθώ στα 5.000 μ. με στόχο τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου», είπε η αθλήτρια που αναμένεται να είναι παρούσα και στον Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό.

«Σίγουρα θα αγωνιστώ και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Θα δηλωθώ τόσο στα 10χλμ. όσο και στα 5χλμ. και θα αποφασίσουμε τελευταία στιγμή την απόσταση που θα συμμετάσχω. Δεν αποκλείεται να μπω και στα δύο προκειμένου να κάνω μια δυνατή προπόνηση. Σε κάθε περίπτωση μεγάλο ρόλο στην απόφαση θα παίξει και το πως έχω πάει στη διοργάνωση των Τρικάλων», είπε η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ, που το καλοκαίρι πέτυχε ατομικό ρεκόρ τόσο στα 3.000 μ. με 9.13.75 όσο και στα 5.000 μ. με 16.09.05.