Ματαιώθηκε λόγω covid19 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου

 Runbeat Team   14:34 05-07-2022  

Ματαιώθηκε λόγω covid19 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου


Το Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου αποφάσισε να ακυρώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην πόλη Γιανγκχού της Κίνας τον προσεχή Νοέμβριο.

Μετά από εκτενείς συζητήσεις με την τοπική οργανωτική επιτροπή (LOC) και την Κινεζική Ομοσπονδία Στίβου αποφασίστηκε ότι το καλύτερο θα ήταν να μη διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα φέτος στην πόλη Γιανγκχού, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Sebastian Coe δήλωσε για την ματαίωση του αγώνα: «Δυστυχώς, το πρωτάθλημα δεν μπορεί να διεξαχθεί φέτος, αλλά οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στη Ρίγα τον επόμενο χρόνο».

 

Ο κ. Coe επισήμανε ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα της οργανωτικής επιτροπής για τη ματαίωση του αγώνα και αυτός είναι και ο λόγος που η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανέθεσε στην πόλη Γιανγκχού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2027. «Η απόφαση του Συμβουλίου να αναθέσει άλλη μια διοργάνωση στην πόλη Γιανγκχού το 2027 υποδηλώνει την πίστη μας στην οργανωτική επιτροπή και την προθυμία μας να επιστρέψει και να διοργανώσει μια εκδήλωση δρόμου εκεί με την πρώτη διαθέσιμη ευκαιρία», επισήμανε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων δρόμου, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στη Ρίγα της Λετονίας (30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου 2023), θα ενσωματώσει στο μέλλον τα πρωταθλήματα ημιμαραθωνίου, καθώς και το παγκόσμιο πρωτάθλημα 5 χιλιομέτρων.