Ματίσιν: «Οι αθλητές να αποφασίσουν εάν θα παρευρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

 Runbeat Team   10:01 24-03-2024  

Ματίσιν: «Οι αθλητές να αποφασίσουν εάν θα παρευρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες»


Η Ρωσία δεν θα πρέπει να μποϊκοτάρει τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και θα αφήσει τους αθλητές της να αποφασίσουν μεμονωμένα εάν θα συμμετάσχουν, δήλωσε σήμερα (22/3) , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο υπουργός Αθλητισμού Όλεγκ Ματίτσιν.

Όπως είναι γνωστό, την Τρίτη (19/3), η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση με τις άλλες αποστολές κατά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στις 26 Ιουλίου.

 

Οι αθλητές αυτοί μπορούν να είναι παρόντες στην τελετή έναρξης, αλλά όχι στην παρέλαση που για πρώτη φορά δεν θα γίνει εντός του Ολυμπιακού Σταδίου, αλλά οι συμμετέχοντες θα διαπλεύσουν με σκάφη τον Σηκουάνα.

Να σημειωθεί ότι οι αθλητέςαπό Ρωσία και Λευκορωσία θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες εφόσον η υποψηφιότητά τους εγκριθεί από τριμελή επιτροπή της ΔΟΕ. Τα κριτήρια είναι αρκετά και ανάμεσά τους η στάση που έχουν κρατήσει στο θέμα του πολέμου. Αθλητές οι οποίοι υποστηρίζουν ενεργά τη ρωσική εισβολή δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ