Με 40 συμμετοχές θα διεξαχθεί ο 6ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος

 Runbeat Team   16:18 08-11-2021  

Με 40 συμμετοχές θα διεξαχθεί ο 6ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος


Αντίστροφα μετρούν πλέον οι αθλητές και οι αθλήτριες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο απόστασης 490 χιλιομέτρων στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα.

Τον υπερμαραθώνιο -που υμνεί τον αρχαίο ημεροδρόμο Φειδιππίδη ο οποίος διέτρεξε την απόσταση των 490 χιλιομέτρων το 490 π.χ.-διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» μαζί με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο Φ.Α.Ο.Σ.

Φέτος θα λάβουν μέρος 40 υπεραθλητές εκ των οποίων δύο γυναίκες, ενώ η εκκίνηση θα δοθεί την 19η Νοεμβρίου στις 6π.μ. στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών (Μουσείο Κεραμικού), όπου και θα τερματίσουν οι μετέχοντες.

Οι συμμετοχές είναι οι εξής:

Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα –Μέγαρα- Αρχαία Κόρινθο και εκεί θα ακολουθήσει τον δρόμο προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. Θα ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα, για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης.

Η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο ακριβώς δρόμο.