Με αναβαθμισμένες διαδρομές θα διεξαχθούν στις 22/10/2023 οι 9οι ορεινοί αγώνες Καβουσίου

 Runbeat Team   12:01 22-12-2022  

Με αναβαθμισμένες διαδρομές θα διεξαχθούν στις 22/10/2023 οι 9οι ορεινοί αγώνες Καβουσίου


Στις 22 Οκτωβρίου 2023 θα διεξαχθούν οι 9οι Ορεινοί αγώνες Καβουσίου, όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές. Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές, μία 22χλμ και μία 10χλμ με μερικές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Η οργανωτική επιτροπή των ορεινών αγώνων Καβουσίου με χαρά σας ανακοινώνει την διεξαγωγή των 9ων ορεινών αγώνων Καβουσίου “Kavoussi mountain half marathon” την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 9:30π.μ στο Καβούσι Ιεράπετρας. 

Οι αγώνες διεξάγονταιστην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Καβουσίου σ’ ένα τόπο ιδιαίτερο με συνεχείς εναλλαγές τού τοπίου που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των αθλητών σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Οι αγώνες:

Α) Ορεινός ημιμαραθώνιος 22,5χλμ D+/-1850 μ

Β) Ορεινός αγώνας 10χλμ D +/-600 μ

Με δύο ιδιαίτερα ξεχωριστούς αγώνες που αναβαθμίστηκαν ώστε να γίνουν ιδιαίτερα ελκυστικοί, ενώ απευθύνονται σε όλους τους αθλητές του ορεινού τρεξίματος.

Ο αγώνας των 22.5 χλμ με θετική αρνητική υψομετρική διαφορά τα 1850 και με 90% μονοπάτι είναι ένας αγώνας από τους δυσκολότερους στην Κρήτη και ίσως από τους δυσκολότερους στην Ελλάδα.

Αλλά και ταυτόχρονα ένας ιδιαίτερος αγώνας που οι συχνές εναλλαγές του τοπίου κρατούν το ενδιαφέρον των αθλητών αμείωτο.

Ο αγώνας των 10χλμ με θετική αρνητική υψομετρική διαφορά τα 600μ. και με 80% μονοπάτι είναι ένας αγώνας βατός που απευθύνεται σε όλους τους αθλητές. Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Και οι δύο αγώνες είναι κυκλικής διαδρομής με εκκίνηση και τερματισμό κεντρικό σημείο του χωριού.

Το πεδίο και στους δύο αγώνες είναι μονοπάτι καλντερίμι καθώς και τεχνικά κομμάτια που έχουν προστεθεί για πρώτη φορά φέτος.

Όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν και τούς δύο αγώνες θα ανακοινωθούν αναλυτικά στην προκήρυξη των αγώνων που θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου.

Για όλους εμάς που εμπλεκόμαστε στη διοργάνωση των ορεινών αγώνων Καβουσίου είναι μεγάλη η χαρά μας να σας συναντήσουμε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Καβούσι».